Μία απίστευτη κομπίνα σε βάρος εκατοντάδων πολιτών είχαν στήσει από τον Μάρτιο δύο γυναίκες Ρουμανικής υπηκοότητας ηλικίας 40 ετών οι οποίες είχαν παγιδεύσει ΑΤΜ τραπεζών και άρπαζαν τα χρήματα των πολιτών. Οι γυναίκες συνελήφθησαν στο Παγκράτι από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. 

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, οι δύο Ρουμάνες προσέγγιζαν ΑΤΜ και αφού παραβίαζαν  τη θύρα εξόδου των χαρτονομισμάτων με ψαλίδι, τοποθετούσαν εσωτερικά  έναν μηχανισμό παγίδευσης χρημάτων. Ο μηχανισμός αποτελείτο από έλασμα, στις άκρες του οποίου υπήρχαν άγκιστρα, τα οποία εγκλώβιζαν τα χαρτονομίσματα πριν την έξοδό τους.

Οι πελάτες-θύματα, στην προσπάθειά τους να πραγματοποιήσουν ανάληψη  μετρητών από το παγιδευμένο ΑΤΜ, ολοκλήρωναν την διαδικασία της συναλλαγής, χωρίς ωστόσο να παραλάβουν τα χαρτονομίσματα, διότι αυτά  εγκλωβίζονταν στον αυτοσχέδιο μηχανισμό. Μόλις οι πελάτες απομακρύνονταν απο τα ΑΤΜ εκείνες επέστρεφαν,  παραβίαζαν με τον ίδιο τρόπο το πορτάκι εξόδου, αποκολλούσαν, με τη χρήση τσιμπίδας, τον μηχανισμό και έπαιρναν τα χαρτονομίσματα.  

Η μέθοδος είναι γνωστή ως μέθοδος «φουρκέτα» (cash trapping), οι συλληφθείσες έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 104 παγιδεύσεις ΑΤΜ, τεσσάρων  πιστωτικών ιδρυμάτων, από όπου απέσπασαν  το χρηματικό ποσό των 12.400 ευρώ. Η δε ζημία, από τις φθορές που προκάλεσαν στα αντίστοιχα μηχανήματα  ΑΤΜ, ανέρχεται στο ποσόν των 39.100 ευρώ.