Επίσκεψη στην Ειδομένη πραγματοποίησε σήμερα ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών Φρανσουά Κρεπό. 

Ο κ. Κρεπό συναντήθηκε -μεταξύ άλλων- με εκπροσώπους των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ), με τους οποίους συνομίλησε για την κατάσταση στην περιοχή, ενώ ενημερώθηκε για την κατάσταση στην Ειδομένη αλλά και τα προβλήματα, με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι, σε καθημερινή βάση, οι περίπου 10.000 πρόσφυγες που βρίσκονται στον άτυπο καταυλισμό, στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συντονιστής πεδίου των ΓΧΣ Εμανουέλ Μασάρ, ένα από τα ζητήματα που έθεσε η οργάνωση στον ειδικό εισηγητή των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών ήταν το γεγονός ότι "σε καθημερινή βάση βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις συνέπειες της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες, ιδιαίτερα δε της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, που είναι παντελώς απάνθρωπη και κατά του πνεύματος των νόμων της ΕΕ και της προστασίας των μεταναστών".

Νωρίτερα, ο ειδικός εισηγητής των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών επισκέφθηκε το αστυνομικό τμήμα στο Πολύκαστρο.

Η επίσκεψη του κ. Κρεπό στην Ελλάδα, που ξεκίνησε από χθες, θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, οπότε και θα παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου τα προκαταρκτικά συμπεράσματά του, ενώ η πλήρης έκθεσή του θα παρουσιαστεί στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, τον Ιούνιο του 2017.