ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση γ.γ. υπουργείου Εργασίας με εργαζόμενους της Ηλεκτρονικής

Δημοσίευση 13 Μαΐου 2016, 19:29 / Ανανεώθηκε 13 Μαΐου 2016, 19:17
Συνάντηση γ.γ. υπουργείου Εργασίας με εργαζόμενους της Ηλεκτρονικής
Facebook Twitter Whatsapp

Συνάντηση με εκπροσώπους των εγκλωβισμένους εργαζόμενους της Ηλεκτρονικής Αθηνών είχε σήμερα ο γ.γραμματέας της Ηλεκτρονικής Αθηνών, στη οποία τέθηκαν ζητήματα όπως η επίσπευση των διαδικασιών για την καταγγελία των συμβάσεων τους και την ανακούφισή και υποστήριξή τους. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνάντηση με εκπροσώπους των εγκλωβισμένους εργαζόμενους της Ηλεκτρονικής Αθηνών είχε σήμερα ο γ.γραμματέας της Ηλεκτρονικής Αθηνών, στη οποία τέθηκαν ζητήματα όπως η επίσπευση των διαδικασιών για την καταγγελία των συμβάσεων τους, αλλά και την περαιτέρω ανακούφιση και υποστήριξή τους. 

Στην συζήτηση τέθηκαν πολλά ζητήματα που αφορούν στην ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών, από την πλευρά της συνδίκου, για την πτωχευτική διαδικασία, της περιφρούρησης περιουσιακών στοιχείων της πτωχευμένης επιχείρησης και της αποτροπής νέων περίεργων πρωτοβουλιών που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην ικανοποίηση των αυτονόητων δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Με δεδομένες τις προβληματικές διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από την εταιρεία για να κηρυχθεί σε καθεστώς πτώχευσης, τόσο γρήγορα με την συνέργια του ΔΣΑ, το Υπουργείο δηλώνει πως παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης και δεσμεύτηκε στα παρακάτω:

1.    Την σύγκλιση τριμερούς συνάντησης την Πέμπτη 19.05.2016 και ώρα 11:00 π.μ. μεταξύ εκπροσώπων των εργαζομένων, της συνδίκου της εταιρίας και εκπροσώπων της πτωχευμένης εταιρίας και της εταιρίας Σαραφίδης (Θεσ/κη) για όλα τα παραπάνω θέματα.
2.    Την επίσπευση όλων των διαδικασιών από την πλευρά του ΟΑΕΔ ώστε να μην καθυστερήσει η υπαγωγή των εγκλωβισμένων εργαζομένων, όταν καταγγελθούν οι συμβάσεις τους, στο πεδίο προστασίας του Οργανισμού (επιδόματα ανεργίας).
3.    Την ολοκλήρωση της επεξεργασίας για την ένταξη αυτών των εργαζομένων σε προγράμματα ανακούφισης και υποστήριξης τους.
4.    Την εξέταση σε επόμενη φάση της προτεραιόποίησης της θέσης των εργαζομένων στην πτωχευτική διαδικασία.
Το Υπουργείο είναι πάντα με την πλευρά των εργαζομένων και πρώτο μέλημα του είναι η προστασία της εργασίας και η ανάληψη προγραμμάτων επανένταξης. Δηλώνει ότι δεν πρόκειται να αφήσει ανεξέλεγκτη την διαδικασία που έγινε σε σχέση με την ξαφνική πτώχευση της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ.