Στα κατά τόπους λιμεναρχεία και ταξιδιωτικά πρακτορεία, θα πρέπει να απευθύνονται αύριο οι επιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν με πλοίο, καθώς οι ακτοπλοϊκές εταιρείες θα προχωρήσουν σε τροποιήσεις των προγραμματισμένων τους δρομολογίων, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 12 τα μεσάνυχτα σήμερα, έως της 24.00 τα μεσάνυχτα αύριο, 15 Ιουνίου 2011. Η ΠΝΟ που συμμετέχει στην απεργία της ΓΣΕΕ, ζητά την άρση της πολιτικής επιστράτευσης των ναυτεργατών, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των ναυτικών και την απορρόφηση των ανέργων.

Επίσης, ζητά να διασφαλιστεί η αυτοτέλεια του ΝΑΤ και του Οίκου Ναύτη με ταυτόχρονη αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών τους καθώς και άμεση υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2011.

Στην απεργία της ΓΣΕΕ συμμετέχουν επίσης οι υπάλληλοι των λιμανιών όλης της χώρας καθώς και οι λιμενεργάτες. Οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν ταχθεί ενάντια σε κάθε ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και έχουν επαναλάβει την πρόθεσή τους να δώσουν τη μάχη μέχρι τέλος.

Από την απεργία των λιμενεργατών, αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στις εμπορευματικές μεταφορές (conteiner) καθώς και στη φόρτωση και εκφόρτωση των αποσκευών στα κρουαζιερόπλοια.