current views are: 9

13 Μαΐου 2016
Δημοσίευση19:58

Η απολογία του βασικού κατηγορούμενου για τις απάτες με τα funds

Αθώος δήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες ένας εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση εξαπάτησης επενδυτών κατά την απολογία του στην ανακρίτρια.

Δημοσίευση 19:58’

Αθώος δήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες ένας εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση εξαπάτησης επενδυτών κατά την απολογία του στην ανακρίτρια.

Αθώος δήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες ένας εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση εξαπάτησης επενδυτών κατά την απολογία του στην ανακρίτρια.

Στο πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημά του, ο πρόξενος της Ουκρανίας χαρακτηρίζει «συμμορίτες» τους συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση της απάτης.

Ο επιχειρηματίας ισχυρίζεται πως οι συγκατηγορούμενοι του σχετίζονταν με την «εικονικότητα των λογαριασμών μέσω των οποίων παραπλανούσαν τους αφελής επενδυτές, μεταξύ των οποίων και εγώ», ενώ επισημαίνει ότι παρά τη σε βάρος του κατηγορία, αρκετοί από τα θύματα της – κατά το κατηγορητήριο – εγκληματικής οργάνωσης «δεν με θεωρούν υπαίτιο απάτης και το έχουν ήδη καταθέσει».

Ο κατηγορούμενος εμφανίζεται ως θύμα και στο υπόμνημά του.

Ταυτόχρονα δηλώνει την έκπληξή του που έχει καταστεί κατηγορούμενος στην υπόθεση, μιας και ο ίδιος ήταν αυτός που κατέθεσε τη σχετική μήνυση, καταγγέλλοντας τον δεύτερο βασικό κατηγορούμενο:

Δικαιούμαι να εκφράσω (επιεικώς) την έκπληξή μου, διότι, πραγματικά, παρά πάσαν, αντικειμενικώς, προσδοκία, η προαναφερθείσα Υποδιεύθυνση, με το από 04.05.2016 έγγραφό της, διεβίβασε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, περιλαμβάνοντας και εμένα (!) στους υπόπτους της υπό έρευνα υποθέσεως, χαρακτηρίζοντάς με μάλιστα ως δήθεν συν-διευθύνοντα εγκληματική οργάνωση μαζί με τον Γ. Δ., τον οποίον εγώ κατήγγειλα.

Είμαι αθώος και γι’ αυτό κατήγγειλα την συμπεριφορά εκείνων που θεωρούσα ως δράστες εγκλήματος και σε βάρος μου. Διαφορετικά θα ήταν σαν να πυροβολούσα ο ίδιος τα πόδια μου, κατά τη γνωστή παροιμία…

Μάλιστα όπως τονίζει, τόσο ο ίδιος όσο και οι γονείς του είχαν επενδύσει στο επίμαχο κεφάλαιο με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές:

Με χρησιμοποίησε ως (ακούσιο!)  όργανό του, χωρίς να γνωρίζω απολύτως τίποτα για τις εγκληματικές του προθέσεις, προκύπτει α) από το γεγονός ότι προτείνα το επενδυτικό σχήμα του α! μηνυομένου σε συγγενείς και στενούς μου φίλους, αλλά και β) από το γεγονός ότι, παρότι μού δινόταν, κάθε μήνα, η δυνατότητα να αναλάβω/αποσύρω τα κέρδη των επενδύσεών μου, εν τούτοις δεν το έκανα. Αντιθέτως, τα “άφηνα” [όπως συνιστούσα να τα αφήνουν και στους δικούς μου ανθρώπους] σε εκείνον, προκειμένου να τα επανεπενδύει για λογαριασμό μου. Εγώ ο ίδιος είχα προτείνει το επενδυτικό του σχήμα  α) στους γονείς μου , β) στον αδελφό μου, γ) στην αδελφή μου, δ) στον θείο μου και ε) στην πρώτη μου εξαδέλφη, ενώ, από προσωπικά μου χρήματα, είχα επενδύσει περίπου 6.000.000 δολάρια ΗΠΑ.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να επισημαίνει ακόμη ότι τόσο ο ίδιος όσο και η συγκατηγορούμενή του, δικηγόρος Κύπρου είναι αθώοι και πως δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση.

«Δεν μετείχαμε στην όλη ιστορία και γι’ αυτό, όχι μόνον μας παραπλανούσαν, αλλά και, όταν έβλεπαν ότι υπάρχει κίνδυνος να τους αποκαλύψουμε, προσπαθούσαν να βρουν τρόπους, είτε να συνεχίσουν την παραπλάνησή μας, είτε να μας εξοντώσουν κυριολεκτικώς και μεταφορικώς. Αποδεικνύεται, επίσης, το γεγονός ότι ο Γ.Δ. και η ομάδα του είχαν ήδη σχεδιάσει να συνεχίσουν (και πιθανότητα συνεχίζουν πράγματι) την παράνομη δράση τους ακόμα και μετά τη διάρρηξη των σχέσεών μας».