Ανοίγει σήμερα η αυλαία της μεγάλης διήμερης γιορτής σκακιού του Σχολικού Πρωταθλήματος Κέρκυρας, που διεξάγεται για έκτη διαδοχική χρονιά.

Στον Μέγα Τελικό του Σχολικού Σκακιστικού Πρωταθλήματος Κέρκυρας 2015-16, που λαμβάνει χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, θα αγωνιστούν πάνω από 400 μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από το νηπιαγωγείο έως και το λύκειο, οι οποίοι προκρίθηκαν στα εσωτερικά πρωταθλήματα των σχολείων τους, που ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2015 και ολοκληρώθηκαν την Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 στο Δημοτικό Σχολείο Ποταμού.

Στα 50 πρωταθλήματα που έγιναν σε διάστημα 8 μηνών πήραν μέρος πάνω από 4.000 μαθητές, και παίχτηκαν περισσότερες από 18.000 σκακιστικές παρτίδες.

Οι αγώνες έρχονται αμέσως μετά τις πολυάριθμες πρωτιές των παιδιών της Κέρκυρας στο Σχολικό Πρωτάθλημα Δ. Ελλάδας, αλλά και την ανάδειξη ενός Πρωταθλητή και μιας Πρωταθλήτριας Ελλάδας στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Τα παιδιά που διακρίθηκαν και προκρίθηκαν για τον Μέγα Τελικό θα αγωνιστούν με τους καλύτερους από όλο το νησί σε οκτώ διαφορετικά ατομικά πρωταθλήματα, αντιμετωπίζοντας παιδιά μόνο από την τάξη τους, για την ανάδειξη των Πρωταθλητών και των Πρωταθλητριών Κέρκυρας διεκδικώντας κύπελλα και μετάλλια. Επίσης διεκδικούν και την πρόκριση στον αγώνα για την ανάδειξη του Πρωταθλητή Κέρκυρας όλων των τάξεων και βαθμίδων της εκπαίδευσης του νησιού που θα γίνει μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Σήμερα το απόγευμα θα διεξαχθεί και το ομαδικό πρωτάθλημα, όπου εξαμελείς ομάδες στα δημοτικά και τετραμελείς ομάδες στα γυμνάσια και τα λύκεια, θα διεκδικήσουν τον τίτλο της πρωταθλήτριας ομάδας δημοτικών και γυμνασίων και λυκείων αντίστοιχα.