Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός σήμερα, Κυριακή, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, όμως κατά τις απογευματινές ώρες αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της Μακεδονίας.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα νότιοι-νοτιοδυτικοί 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι-βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι-νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα δυτικά η ελάχιστη θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν. Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο, τα ορεινά της δυτικής Στερεάς και πιθανώς στην Κέρκυρα. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια δυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, ενώ μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση των καιρικών συνθηκών αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις. Στα νότια θα είναι κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές στα Δωδεκάνησα, όπου θα εκδηλωθούν βαθμιαία και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση στο σκηνικό του καιρού αναμένεται το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.