Την έντονη αντίδραση του δημάρχου Κω, Γιώργου Κυρίτση προκάλεσε η μεταφορά 80 μεταναστών απο το κέντρο φιλοξενίας της Χίου, στο hot spot του νησιού. όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος της Κω, "Η μεταφορά παράνομων μεταναστών και προσφύγων στην Κω από άλλες περιοχές, τη στιγμή που έχουν μηδενιστεί οι μεταναστευτικές ροές στο νησί μας, δεν είναι απλά πράξη παραλογισμού.Είναι μία κίνηση ευθείας στοχοποίησης του τουρισμού μας, του νησιού και των πολιτών της Κω. Μία πρόκληση με απώτερο στόχο τη δημιουργία έντασης και επεισοδίων. Για αυτό άλλωστε έφεραν ξανά τα ΜΑΤ".

Ο Γιώργος Κυρίτσης καλεί τους πολίτες του νησιού να "επιδείξουν ψυχραιμία και νηφαλιότητα" και τους καλεί να συνειδητοποιήσουν πως " μόνοι μας πρέπει να διασφαλίσουμε και να ενισχύσουμε την τουριστική μας ταυτότητα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε βοήθεια από αυτούς που καταστρέφουν το νησί και τον τουρισμό μας, από τους σύγχρονους τοπικούς 'Εφιάλτες''.

Καταλήγοντας επισημαίνει πως "Κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν την Κω σε ένα απέραντο καταυλισμό παράνομων μεταναστών και προσφύγων" καταλήγει τονίζοντας πως "Η Κως είναι και θα παραμείνει τουριστικός προορισμός".