Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σήμερα στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, ενώ στα βόρεια ορεινά αναμένονται πρόσκαιρες βροχοπτώσεις μετά το μεσημέρι.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος, αλλά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, που θα δώσουν πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 3-4 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3-4 και από το βράδυ βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα δυτικά η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν. Τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο και τα ορεινά της δυτικής Στερεάς. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3-5 μποφόρ και από το βράδυ στα βόρεια δυτικοί-βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βόρεια και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια δυτικοί, των οποίων η ένταση θα φθάνει τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.