Ο Σάμ είναι 22 χρονών... Εδώ κι ένα μήνα περίπου, με τα δύο μικρότερα αδέρφια του και την μητέρα του, ζει στην Εστία του Τσεπελόβου!

Είχε μία ευτυχισμένη και χαρούμενη ζωή... Σπούδαζε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Δαμασκού!

Εδώ και μήνες όμως είναι πρόσφυγας... Έμεινε για καιρό στην Ειδομένη και τώρα ζει στο Τσεπέλοβο, προσπαθώντας να κρατήσει ζωντανά τα όνειρά του!

Ο Σαμ, είναι ο νεαρός πρόσφυγας, που βρήκε περπατώντας στο χωριό, ένα τσαντάκι, με μεγάλο χρηματικό ποσό και δεν σκέφτηκε ούτε για μια στιγμή να το κρατήσει!

«Περπατούσα στο δρόμο κι έξω από ένα εστιατόριο, είδα έναν σκύλο, να περιεργάζεται το τσαντάκι... Το πήρα κυριολεκτικά από το στόμα του και όταν το άνοιξα είδα ότι περιείχε πολλά χρήματα και κάρτες», λέει ο Σαμ στο Epiruspost.

Αμέσως κατευθύνθηκε στον ιδιοκτήτη του καταστήματος και τον ενημέρωσε για το πορτοφόλι που βρήκε.

Εκείνος υπέθεσε ότι είχε πέσει από ένα ζευγάρι, που λίγα λεπτά νωρίτερα, είχαν φύγει με την μοτοσικλέτα τους προς το ξενοδοχείο που διέμεναν.

Ο Σαμ τον αναζήτησε στο ξενοδοχείο αλλά δεν τον βρήκε. Έτσι επέστρεψε στο εστιατόριο κι άφησε εκεί το πορτοφόλι με τα χρήματα!

Κάποια ώρα αργότερα τον κάλεσαν στο τηλέφωνο. Ο Σαμ πήγε και πάλι στο εστιατόριο καθώς ο ιδιοκτήτης των χρημάτων είχε βρεθεί και τον περίμενε!

Για να τον ευχαριστήσει του έδωσε πενήντα ευρώ από τις περίπου τρεις χιλιάδες  που περιείχε το πορτοφόλι!