current views are: 5

17 Μαΐου 2016
Δημοσίευση01:30

Παραδίδεται στην κυκλοφορία τον Ιούνιο το οδικό τμήμα Ποτίδαια – Κασσανδρεία

Παραδίδεται τον Ιούνιο, στην κυκλοφορία,  από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το τμήμα Ποτίδαια – Κασσανδρεία. 

Δημοσίευση 01:30’

Παραδίδεται τον Ιούνιο, στην κυκλοφορία,  από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το τμήμα Ποτίδαια – Κασσανδρεία. 

Παραδίδεται τον Ιούνιο, στην κυκλοφορία,  από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το τμήμα Ποτίδαια – Κασσανδρεία που αναμένεται να διευκολύνει την κυκλοφορία των οχημάτων από και προς το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε η τουριστική κίνηση είναι αυξημένη.

Ο σύγχρονος κλειστός αυτοκινητόδρομος, μήκους 18 χιλιομέτρων, αναμένεται να μειώσει κατά πολύ τον χρόνο του ταξιδιού των κατοίκων και επισκεπτών. Διαθέτει δύο λωρίδες ανά ρεύμα κυκλοφορίας, στηθαίο ασφαλείας στη μέση και ανισόπεδο κόμβο στις Φώκιες, που θα διοχετεύει την κίνηση προς τις Φώκιες και τη Σάνη.

Ωστόσο, την ίδια κατάσταση με τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια θα αντιμετωπίσουν οι οδηγοί που κινούνται στο τμήμα του δρόμου, μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων, πριν από την Ποτίδαια. Για το εν λόγω τμήμα υπάρχουν ζητήματα με τον ανάδοχο και θα δρομολογηθεί η διαδικασία ανάδειξης νέου αναδόχου.

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά, ύστερα από σύσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, με τη διοίκηση της “Εγνατία Οδός ΑΕ“.

Ο κ. Τζιτζικώστας, ειδικά για το τμήμα πριν από την Ποτίδαια, ζήτησε μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ανάδειξης νέου αναδόχου να λάβει η “Εγνατία Οδός” μέτρα για τη σήμανση της περιοχής και να έλθει σε συνεννόηση με την Τροχαία, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι οδηγοί.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της “Εγνατία Οδός ΑΕ”, Απόστολος Αντωνούδης, εκτίμησε πως από τον Σεπτέμβριο θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις στο έργο και εφόσον αρχίσουν οι εργασίες, τον Οκτώβριο θα ολοκληρωθεί σε έξι μήνες από τότε. Σε κάθε περίπτωση εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα λειτουργεί οπωσδήποτε το καλοκαίρι του 2017.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα σημαντικά οδικά έργα στην Κεντρική Μακεδονία, ο κ. Τζιτζικώστας γνωστοποίησε για τα έργα αναβάθμισης της εσωτερικής δυτικής περιφερειακής οδού, ότι εντός του 2016 θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στο “κομμάτι” από τον Εύοσμο μέχρι τη Λαχαναγορά και εντός του 2017 οι εργασίες από τον κόμβο της Λαγκαδά μέχρι το νοσοκομείο Παπαγεωργίου.Επιπλέον τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες να απεμπλακεί το έργο Θέρμης – Γαλάτιστας, για το οποίο υπάρχουν θέματα με τις απαλλοτριώσεις, ενώ ανέφερε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει συνάντηση στην Περιφέρεια με τη συμμετοχή των δήμων Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Θερμαϊκού για το έργο της κατασκευής των στάσεων της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας. Ειδικά για το συγκεκριμένο έργο, ο κ. Αντωνούδης είπε ότι βρίσκεται στη φάση των μελετών, ενώ θα πρέπει να αναζητηθούν κονδύλια για να προχωρήσει.

Εξάλλου, ο περιφερειάρχης εκτίμησε πως εντός του 2018 θα ολοκληρωθεί και θα δοθεί προς χρήση το έργο της σύνδεσης του λιμανιού με το εθνικό οδικό δίκτυο, ένα έργο μήκους 800 μέτρων, για το οποίο και ο πρόεδρος της Εγνατίας ανέφερε ότι δεν έχουν ακόμη ανατεθεί οι μελέτες.

Ο κ. Αντωνούδης χαρακτήρισε, πάντως, ρεαλιστικό το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του σε 2,5 χρόνια, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη αλλαγής του σημερινού συστήματος διαδικασιών, λόγω του οποίου δημιουργείται γραφειοκρατία που προκαλεί καθυστερήσεις.


σχετικα αρθρα