Πέντε άτομα συνελήφθησαν από τις αστυνομικές Αρχές στο λιμάνι του Ηρακλείου και το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» για εμπλοκή σε περιστατικά διευκόλυνσης εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα.
 
Συγκεκριμένα, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Αερολιμένα, μία 35χρονη από το Αφγανιστάν και ένας 24χρονος από το Ιράν, όταν επέδειξαν στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Ρουμανίας και Λιθουανίας, αντίστοιχα, προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό τη Γερμανία.
 
Στη συνέχεια, στο λιμάνι του Ηρακλείου, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Αερολιμένα σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ένας 36χρονος Έλληνας, μία 24χρονη από τη Δομινικανή Δημοκρατία και ένας 26χρονος από το Αφγανιστάν, κατηγορούμενοι για διευκόλυνση εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα και πλαστογραφία, καθώς εμπλέκονται στη χορήγηση των πλαστών πιστοποιητικών των δύο συλληφθέντων στο αεροδρόμιο.
 
Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.