Στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας εξετάζονται σήμερα, Τρίτη στις πανελλαδικές εξετάσεις οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ που συμμετέχουν είτε με το νέο σύστημα, είτε οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ της ομάδας Α' του παλιού συστήματος.

Οι υποψήφιοι είχαν την δυνατότητα να γράψουν με το καινούριο και το παλιό σύστημα. Για όσους έγραψαν με το νέο σύστημα είχαν να σχολιάσουν την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο, ενώ για εκείνους που διαγωνίζονταν με το παλιό σύστημα, τα θέματα που είχαν να διαλέξουν ήταν η επικοινωνία και η αποξένωση από τη φύση.

Δείτε το πρώτο θέμα 

Δείτε το δεύτερο θέμα

Δείτε το τρίτο θέμα


Την Τετάρτη 18 Μαΐου είναι η σειρά των μαθημάτων ομάδας προσανατολισμού (με το νέο σύστημα) και κατεύθυνσης (με το παλιό σύστημα), για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων (με το παλιό και το νέο σύστημα) και ΕΠΑΛ (ομάδα Β') που δίνουν με το παλιό σύστημα.

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις στα Αρχαία Ελληνικά (ομάδας προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών και θεωρητικής κατεύθυνσης) και στα Μαθηματικά (ομάδων προσανατολισμού θετικών σπουδών και σπουδών οικονομίας και πληροφορικής, αλλά και θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης).

Από τη Δευτέρα, οπότε ξεκίνησαν οι Πανελλαδικές, και καθ' όλη τη διάρκεια των εξετάσεων, έως και τις 6 Ιουνίου, η είσοδος του κοινού, των δικηγόρων και των επισκεπτών στο κτίριο του υπουργείου Παιδείας θα πραγματοποιείται σε κάθε περίπτωση μετά τις 12:00.

Δεν θα επιτρέπεται ούτε η αποχώρηση των υπαλλήλων ή των επισκεπτών του υπουργείου πριν τις 12:00. Η χρήση των αιθουσών εκδηλώσεων για οποιαδήποτε δραστηριότητα θα επιτρέπεται μετά τις 12:00.