current views are: 6

17 Μαΐου 2016
Δημοσίευση16:26

Η σκοτεινή όψη των καταυλισμών προσφύγων – Πορνεία, ναρκωτικά, βιασμοί…

Ένα απίστευτο παραμάγαζο εγκληματικών δραστηριοτήτων και απίστευτης ανοχής απο τις αρχές έχει στηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στον καταυλισμό προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ παρόμοια εικόνα υπάρχει και σε αυτόν της Ειδομένης. 

Δημοσίευση 16:26’

Ένα απίστευτο παραμάγαζο εγκληματικών δραστηριοτήτων και απίστευτης ανοχής απο τις αρχές έχει στηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στον καταυλισμό προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ παρόμοια εικόνα υπάρχει και σε αυτόν της Ειδομένης. 

Ρεπορτάζ: Μαρία Μπακοπούλου- Μιχάλης Τεζάρης

Ένα απίστευτο παραμάγαζο εγκληματικών δραστηριοτήτων και απίστευτης ανοχής απο τις αρχές έχει στηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στον καταυλισμό προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ παρόμοια εικόνα υπάρχει και σε αυτόν της Ειδομένης. Ναρκωτικά, πορνεία, σκηνές μόνο για σεξ και… ματάκηδες επί πληρωμή συνθέτουν το σκηνικό έκνομων πράξεων.

Την ώρα που τα μάτια αστυνομικών και λιμενικών βλέπουν όλα όσα τεκταίνονταν στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, τα στόματά τους παραμένουν ερμητικά κλειστά.

Κατά την διάρκεια της παραμονής μεταναστών και προσφύγων έχουν σημειωθεί δεκάδες περιστατικά στα οποία η πολιτεία θα έπρεπε να επέμβει άμεσα.Είναι κοινό μυστικό πως μεταξύ των χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων υπάρχουν εκατοντάδες κακοποιά στοιχεία, κυρίως Αφγανοί και Σομαλοί, που πίσω απο τον μανδύα του «πρόσφυγα» βρήκαν πρόσφορο έδαφος για να κάνουν βρώμικες και άκρως επικερδείς δουλειές.

Μυστήριο παραμένει ο ρόλος των εκατοντάδων «αλληλέγγυων» που έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά απο χώρες της Ευρώπης.

Ο μισθός τους φτάνει τα 120 με 150 ευρώ την ημέρα σύμφωνα με μαρτυρίες προκειμένου να μοιράζουν το συσίτιο στους πρόσφυγες και να τους ψυχαγωγούν…Μεταξύ των…ψυχαγωγικών τους υποχρεώσεων ήταν και η σεξουαλική εκτόνωση των προσφύγων- μεταναστών. Μάλιστα είχε στηθεί μια ειδική σκηνή κοντά στην πέτρινη αποθήκη προκειμένου να συνευρίσκονται ερωτικά με τους πρόσφυγες, όσοι δε ήθελαν να παρακολουθήσουν ζωντανά το θέαμα, πλήρωναν 3 ευρώ το άτομο σύμφωνα με μαρτυρίες.

Στο λιμάνι του Πειραιά και πέριξ αυτού, το εμπόριο ναρκωτικών, ελαφριών και σκληρών, άνθισε κατα την διάρκεια παραμονής του μεγάλου όγκου μεταναστών και προσφύγων. Χαρακτηριστική είναι η υπόθεση ενός δεκάχρονου παιδιού που πιάστηκε απο άνδρες του λιμενικού με ένα φιξάκι ηρωίνης στα χέρια, όπως είπε στους λιμενικούς της το έδωσε ένας άνδρας για να το πάει στον μπαμπα της. Η χρήση χασίς είναι ευρέως διαδεδομένη, μάλιστα οι μετανάστες δεν διστάζουν να ανάβουν τα τσιγάρα σε κοινή θέα, ακόμη και με τις τηλεοπτικές κάμερες ανοιχτές

Τα ίδια συνέβαιναν και στο χώρο της πλατείας Βικτωρίας, τα ίδια συμβαίνουν και στον χώρο του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, με τους κατοίκους της περιοχής να ανησυχούν έντονα για κρούσματα ληστειών και κλοπών.

Δήμαρχος Παιονίας: Οι άνθρωποι μπορεί να κάνουν οτιδήποτε προκειμένου να επιβιώσουν

Παρόμοιο σκηνικό με αυτό του Πειραιά καταγράφεται και στην Ειδομένη, καθώς τόσο ο δήμαρχος Χρήστος Γκουντενούδης, όσο και η πρόεδρος της κοινότητας της Ειδομενης Ξανθίππη Σουπλή παραδέχονται ότι υπάρχει και διακίνηση ναρκωτικών, αλλά και πορνεία, δηλώνοντας, ωστόσο, ότι η αστυνομία περιμένει εντολές για να επέμβει…

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης τονίζει στο newpost ότι ”έχουμε να κάνουμε με μια μικρή κοινωνία ανθρώπων, με άτομα που είναι μαζί εδώ και μήνες, ασφαλώς σε κάποιους μπορεί να έχουν τελειώσει τα χρήματα και να κάνουν οτιδήποτε προκειμένου να επιβιώσουν. Είναι επόμενο και γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τέτοια φαινόμενα, για τα οποία, όμως, αρμόδια είναι η αστυνομία”.

Ο κ. Γκουντενούδης, όμως, μας μιλά για τους κινδύνους που εγκυμονεί η άνθιση αυτού του είδους της εγκληματικότητα: ”Η τοπική κοινωνία αναβράζει τόσο με τον κόσμο που συνεχίζει να έρχεται, όσο και με αυτά που γίνονται στους καταυλισμούς των προσφύγων. Φοβάμαι τις ακραίες αντιδράσεις των πολιτών. Με όσα λαμβάνουν χώρα καθημερινά, είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή η τοπική κοινωνία θα εκραγεί”.

Για την ύπαρξη πορνείου στον σιδηροδρομικό σταθμό αλλά και για διακίνηση ναρκωτικών ανάμεσα στους μετανάστες κάνει λόγο και η πρόεδρος της κοινότητας Ξανθίππη Σουπλή: ”Υπάρχει πολλή έντονη φημολογία ότι συμβαίνει αυτό. Έχω μάθει ότι λειτουργεί πορνείο στο σιδηροδρομικό σταθμό, ότι εκδίδονται 10χρονα και 15χρονα κοριτσάκι έναντι πολύ φτηνού αντιτίμου. Υπάρχουν και ναρκωτικά. Δεν τα έχω δει με τα μάτια μου βέβαια, ποιος θα τολμήσει να πάει εκεί για να το δει αυτό, αλλά είναι θεωρώ λογικό να γίνεται σε έναν τέτοιο πληθυσμό ατόμων, οι οποίοι έχουν περάσει τόσον καιρό μαζί. 

Η κ. Σουπλή εκφράζει τον προβληματισμό της για όλα αυτά τα φαινόμενα: ”Όλοι τα ακούμε και ανησυχούμε. Η Ειδομένη ήταν ένα ήσυχο χωριό και τώρα εξαιτίας όλων αυτών των γεγονότων έχει ακουστεί σε όλη την Ευρώπη. Είναι σίγουρο ότι πρέπει να επέμβει η αστυνομία, δεν είναι δουλειά της τοπικής κοινωνίας η καταπολέμηση τέτοιων κινήσεων, όμως και οι αστυνομικοί εντολές από τους ανώτερους περιμένουν”

Και βιασμοί στη Σάμο

Τον βιασμό της από 2 Αλγερινούς κατήγγειλε χθες στην αστυνομία Σάμου μια Σομαλή, κάτι που είχε αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίηση των αρχών που τους συνέλαβαν και σήμερα οδηγούνται στον εισαγγελέα. 

Το περιστατικό συνέβη χθες τις πρώτες πρωινές ώρες στον Δημοτικό κήπο Σάμου.

Να σημειωθεί ότι και οι τρεις βρίσκονται στο κέντρο κράτησης του νησιού, ωστόσο, έχουν αιτηθεί άσυλο και για το λόγο αυτό μπορούσαν να βγαίνουν μέσα και έξω από αυτό.

Από την αστυνομία Βορείου Αιγαίου επιβεβαιώνεται το περιστατικό και τονίζουν ότι οι δύο Αλγερινοί μετά από κλήση της γυναίκας, συνελήφθησαν, αναγνωρίστηκαν και σήμερα οδηγούνται στον εισαγγελέα. 


σχετικα αρθρα