Στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά του δήμου Χανίων προσανατολίζεται η διοίκηση του Πολυτεχνείου Κρήτης, με αφορμή τα ανταποδοτικά τέλη, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρύτανης Βασίλης Διγαλάκης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του flashnews.gr ο δήμος χρεώνει ανταποδοτικά τέλη στο Πολυτεχνείο το ποσό των 12.000 ευρώ τον μήνα για να συλλέγει τα απορρίμματα από 10 κάδους μια φορά την εβδομάδα.

«Δυστυχώς το Π.Κ. είναι αναγκασμένο να προφυλαχθεί νομικά. Έχει δοθεί εντολή στους νομικούς συμβούλους να προχωρήσουν στις απαραίτητες νομικές κινήσεις για να προασπίσουν τα συμφέροντα του ιδρύματος. Είναι ένας δρόμος που δεν τον ήθελα, αναγκάζομαι να τον κάνω και έστω την τελευταία στιγμή καλώ τον δήμο και το δημοτικό συμβούλιο να αποφύγουμε αυτές τις οδούς και να προχωρήσουμε στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης που θα κλείσει το θέμα προς το συμφέρον όλων», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Διγαλάκης.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα ο δήμος χρεώνει με 145.000 ευρώ ετησίως τη συγκομιδή απορριμμάτων που κοστίζει 3.000 - 4.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο δήμος Χανίων, χρεώνει το Πολυτεχνείο Κρήτης ως εμπορική επιχείρηση με 2,37 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Αυτό σε ετήσια βάση αντιστοιχεί σε 145.000 ευρώ, για τη συλλογή των οργανικών και ανακυκλώσιμων απορριμμάτων από τους συνολικά 10 κάδους που έχουν τοποθετηθεί σε μια έκταση 61.000 τ.μ.