Σε εξέλιξη είναι από το πρωί ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό δύο Αλβανών που δραπέτευσαν από την Υποδιεύθυνση Μεταγωγών Θεσσαλονίκης, ο ένας εκ των οποίων σύμφωνα με την αστυνομία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος.

Πρόκειται για έναν 42χρονο, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 24 Ιανουαρίου του 2009, ύστερα από ένοπλη συμπλοκή με δύο αστυνομικούς, κατηγορούμενος για δολοφονία που διέπραξε μία εβδομάδα νωρίτερα, με θύμα 50χρονο συμπατριώτη του, που εργαζόταν σε βενζινάδικο στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, κατά τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς, ο 42χρονος τράβηξε το όπλο του και άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός να τραυματιστεί ελαφρά και εντέλει να σωθεί χάρη στο αλεξίσφαιρο γιλέκο που φορούσε.

Ο ίδιος βαρύνεται με δύο απαγωγές που απασχόλησαν κατά το παρελθόν το πανελλήνιο. Η πρώτη ήταν το 1998 με θύμα μία 16χρονη (στην περιοχή του Ωραιοκάστρου), ενώ η δεύτερη, 10 χρόνια αργότερα, εναντίον του επιχειρηματία Γ. Αϊβάζογλου (στην περιοχή της Λαχαναγοράς). Για την απαγωγή του επιχειρηματία καταδικάστηκε μαζί με συνεργό του, αλλά ουδέποτε ομολόγησε τη συμμετοχή του.

Ο δεύτερος δραπέτης εκτίει ποινή για υποθέσεις ναρκωτικών.

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο Αλβανοί κρατούμενοι φαίνεται ότι δραπέτευσαν από παράθυρο του κελιού, στο οποίο κρατούνταν άλλα τρία άτομα. Όπως έγινε γνωστό, τα κιγκλιδώματα του παραθύρου ήταν πριονισμένα.

Οι δύο τους μετήχθησαν το προηγούμενο 24ωρο στην Υποδιεύθυνση Μεταγωγών Θεσσαλονίκης, απ' όπου επρόκειτο να μεταφερθούν σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας για να συνεχίσουν την έκτιση των ποινών τους. Συγκεκριμένα, ο 42χρονος, που εκτίει ποινή ισόβιων δεσμών (και επιπλέον πολυετή κάθειρξη) επρόκειτο να μεταχθεί στις φυλακές Νιγρίτας, ενώ ο 33χρονος στις φυλακές Δομοκού.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε εντολή τόσο για τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος των δύο Αλβανών για απόδραση αλλά και σε βάρος των αστυνομικών που ήταν υπεύθυνοι για τη φύλαξη τους, για απελευθέρωση κρατουμένου. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, εξετάζεται πιθανή εμπλοκή των τριών συγκρατουμένων τους.