Στις κάλπες αναμένονται και φέτος χιλιάδες φοιτητές για τις εκλογές σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ που θα διεξαχθούν αύριο.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία πέρυσι κατέλαβε για 29η φορά την πρώτη θέση, κυκλοφόρησε αφίσα με σύνθημα «Βουλιάξτε τους φελλούς». Πρόκειται για μήνυμα που είχε χρησιμοποιήσει η συγκεκριμένη φοιτητική παράταξη και το 1986.

Από την πλευρά της η Πανσπουδαστική ΚΣ, η οποία πέρυσι είχε αναδειχθεί δεύτερη δύναμη, σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

Στις 18 Μάη, οι φοιτητές και οι σπουδαστές σε όλη την Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα ανυπακοής και αντεπίθεσης στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ και κεφαλαίου.

Εν τω μεταξύ, για πρώτη φορά, τα αριστερά σχήματα ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ και ΑΡΔΙΝ συνεργάζονται και κατεβαίνουν μαζί στις φοιτητικές εκλογές με στόχο, όπως ανέφερε τριτοετής φοιτητής της Νομικής Αθηνών, την ισχυρή παρουσία σε όσο το δυνατόν περισσότερα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα.

Η ΠΑΣΠ, αν και έχει χάσει μεγάλα ποσοστά πανελλαδικά τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει να καταγράφει υψηλά ποσοστά σε ορισμένες σχολές.

Η συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές πέρυσι κυμάνθηκε κοντά στο 60%.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κάθε μία φοιτητική παράταξη εκδίδει τα δικά της αποτελέσματα για τις εκλογές, καθώς δεν υπάρχει ενιαίο φοιτητικό όργανο ώστε να επιβλέπει τη ροή τους. Έτσι, τα ποσοστά αναμένεται να κυμανθούν ανάλογα με την εκτίμηση της κάθε παράταξης.

Η ΕΦΕΕ, (Εθνική Φοιτητική Ένωση Ελλάδας), το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των φοιτητών, έχει να πραγματοποιήσει συνέδριο και να εκλέξει διοίκηση από το μακρινό 1996 όταν και το πανσπουδαστικό εκείνης της χρονιάς είχε διαλυθεί με επεισοδιακό τρόπο.