Σε 24ωρο αποκλεισμό της Βουλής αύριο Τετάρτη, ημέρα συζήτησης του Μεσοπρόθεσμου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, προχωρούν οι αγανακτισμένοι πολίτες που συγκεντρώνονται από τις 25 Μαΐου στο Σύνταγμα. Μάλιστα, οι «Αγανακτισμένοι» διοργανώνουν για σήμερα το απόγευμα, στις 17.00, «δοκιμαστική» προσυγκέντρωση στο Μοναστηράκι και πορεία προς τη Βουλή, όπου σκοπεύουν να μείνουν όλη τη νύχτα για να είναι έτοιμοι, αύριο,  στις 7 το πρωί, να αποκλείσουν τη Βουλή.

Οι «Αγανακτισμένοι» έχουν προαναγγείλει τρεις μεγάλες συγκεντρώσεις, μία στο Σύνταγμα, μια στο Παναθηναϊκό Στάδιο και μια στη στάση του Μετρό στον Ευαγγελισμό, από όπου σκοπεύουν να οργανώσουν την περικύκλωση της Βουλής.

Σημειώνεται πως η απόφαση για την αυριανή «πολιορκία» του κοινοβουλίου ελήφθη κατά τη συνέλευση των αγανακτισμένων το περασμένο Σάββατο.

Εν τω μεταξύ, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας αύριο, Τετάρτη εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Αναλυτικότερα, τη συμμετοχή της στη γενική απεργία της Τετάρτης ανακοίνωσε η Πανελληνία Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.).

Με βασικό μήνυμα «δεν χρωστάμε δεν πληρώνουμε», οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συγκεντρωθούν στις 10.30 το πρωί της Τετάρτης έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη). Από εκεί θα πορευθούν προς το Πεδίον του Άρεως, όπου έχει προγραμματισθεί για τις 11.00 η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ.

Επίσης, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κάλεσε τα μέλη του σε μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία στις 15 Ιουνίου, ενώ η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία προκήρυξε πανοδοντιατρική απεργία και συμμετέχει στην απεργία της ερχόμενης Τετάρτης.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την ίδια ημέρα τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι Υπηρεσίες Υγείας Πρόνοιας, ύστερα από τη συμμετοχή της ΠΟΕΔΗΝ στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Επίσης, πρόσκληση προς όλες τις Ομοσπονδίες των ΔΕΚΟ που είναι υπό ιδιωτικοποίηση, για συντονισμό των κινητοποιήσεων και πρόταση προς τη ΓΣΕΕ για 48ωρη απεργία στις 27 και 28 Ιουνίου (οπότε αναμένεται η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλαισίου) απευθύνει η ΓΕΝΟΠ με απόφαση του ΔΣ.

Η ΓΕΝΟΠ αποφάσισε την έναρξη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών από τη μεθεπόμενη Δευτέρα, 20 Ιουνίου. Θα προηγηθούν, την Παρασκευή 17 και την Κυριακή 19 Ιουνίου ανοικτές συγκεντρώσεις -συλλαλητήρια στις κεντρικές πλατείες των ενεργειακών πόλεων Μεγαλόπολης και Πτολεμαΐδας.

Από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοινώθηκε ότι λόγω της 24ωρης απεργίας που θα πραγματοποιήσουν αύριο οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, συμμετέχοντας στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αναστέλλονται όλα τα δρομολόγια των τρένων και του Προαστιακού, πλην των προγραμματισμένων αμαξοστοιχιών Πύργου - Ολυμπίας - Κατάκολου, καθώς και των λεωφορείων που πραγματοποιούν εσωτερικές μεταφορές εντός του δικτύου.

Επίσης, λόγω της απεργίας αναστέλλονται για σήμερα, Τρίτη, 14 του μηνός, 19 προγραμματισμένα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού, ενώ την Πέμπτη δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 611 στη διαδρομή Δίκαια - Αλεξανδρούπολη.

Στην κήρυξη 24ωρης απεργίας στα ΜΜΕ την Τετάρτη 15 Ιουνίου προχώρησαν και τα διοικητικά συμβούλια της ΠΟΕΣΥ ΠΟΣΠΕΡΤ ΠΟΕΠΤΥΜ και ΟΜΤΒΧ. Η κινητοποίηση γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη υπογραφή ΣΣΕ, για τις περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και για τις απολύσεις.

Ταυτόχρονα, η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ με σημερινή τους ανακοίνωση υπενθυμίζουν ότι συμμετέχουν στις αυριανές πανελλαδικές κινητοποιήσεις με τις Ομοσπονδίες και τους τοπικούς Εμπορικούς Συλλόγους, με τρίωρο κλείσιμο όλων των καταστημάτων.

Τέλος, την αναστολή της 24ωρης απεργίας που είχαν εξαγγείλει για αύριο Τετάρτη αποφάσισαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Έτσι κανονικά θα γίνουν όλες οι πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.