Στην αποκάλυψη ότι σχεδιάζεται επιχείρηση της αστυνομίας στην Ειδομένη προχώρησε ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη.

Όπως ανέφερε, με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί στον αυτοσχέδιο καταυλισμό και τις καταγγελίες για έξαρση της εγκληματικότητας, τρεις κορυφαίοι κυβερνητικοί και κρατικοί παράγοντες ήρθαν σε συνεννόηση και σχεδίασαν το επόμενο βήμα, στην Ειδομένη. Όπως εξήγησε ο Τάκης Χατζής το πρώτο στάδιο θα είναι να υπάρξει μία επιχείρηση για να καθαρίσει η σιδηροδρομική γραμμή από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που την έχουν κλείσει. Αυτό θα γίνει άμεσα χωρίς να προσδιορίζεται ο χρόνος.

Ως προς τη μεγαλύτερη επιχείρηση για την εκκένωση της Ειδομένης, επιφυλάξεις υπήρξαν εκ μέρους του κ. Μουζάλα  για το κατά πόσον είναι εύκολο να γίνει μία αστυνομική επιχείρηση καθώς υπάρχει ζήτημα με τις γυναίκες και παιδιά και ότι χρειάζεται προσοχή  για το πώς θα παρέμβει η αστυνομία. Τα γυναικόπαιδα αποτελούν το 40% του πληθυσμού των προσφύγων που βρίσκονται στον αυτοσχέδιο καταυλισμό.

Κορυφαίος παράγοντας που επικαλείται ο Τάκης Χατζής ανέφερε ότι κακώς δεν προχώρησε η διαδικασία, έπρεπε με τις πληροφορίες που υπάρχουν να έχει ξεκαθαρίσει η ιστορία, αλλά υπήρξε σημαντική καθυστέρηση.

Μεγάλο πρόβλημα προκύπτει και από την έλλειψη χώρων φιλοξενίας καθώς είναι δύσκολο να κατευθυνθούν κάπου όλοι όσοι απομακρυνθούν από τον καταυλισμό. Σε πρώτη οι αρχές απλώς θέλουν να μπουν μέσα, να ανοίξουν τις σιδηροδρομικές γραμμές και να απομακρυνθούν από τον χώρο όσο το δυνατόν περισσότερα από τα εγκληματικά στοιχεία που δραστηριοποιούνται εκεί.

Στο μεταξύ μετά τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ένταση στην περιοχή όταν, σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα περίπου 300 προσφύγων και μεταναστών μετακίνησε εγκαταλελειμμένο βαγόνι προς τις διμοιρίες των αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣνΚαθώς το βαγόνι κατευθύνονταν προς το μέρος τους, οι αστυνομικές δυνάμεις προέβησαν σε ρίψη χημικών προκειμένου να διαλύσουν την ομάδα που συμμετείχε σ' αυτή την ενέργεια.