ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση με χημικά στην Ειδομένη ανάμεσα σε μετανάστες και αστυνομία

Δημοσίευση 18 Μαΐου 2016, 21:43 / Ανανεώθηκε 18 Μαΐου 2016, 23:02
Ένταση με χημικά στην Ειδομένη ανάμεσα σε μετανάστες και αστυνομία
Facebook Twitter Whatsapp

Ένταση επικράτησε απόψε στην Ειδομένη ανάμεσα σε πρόσφυγες και μετανάστες, από τη μία, και αστυνομικούς, από την άλλη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένταση επικράτησε απόψε στην Ειδομένη ανάμεσα σε πρόσφυγες και μετανάστες, από τη μία, και αστυνομικούς, από την άλλη.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 8 το βράδυ, όταν -σύμφωνα με την Αστυνομία- ομάδα περίπου 300 προσφύγων και μεταναστών μετακίνησε εγκαταλελειμμένο βαγόνι προς τις διμοιρίες των αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίες βρίσκονται καθημερινά στην ισόπεδη διάβαση, στον άτυπο καταυλισμό της Ειδομένης.

Καθώς το βαγόνι κατευθύνονταν προς το μέρος τους, οι αστυνομικές δυνάμεις προέβησαν σε ρίψη χημικών προκειμένου να διαλύσουν την ομάδα που συμμετείχε σ' αυτή την ενέργεια.

Προς στιγμήν φάνηκε να αποκλιμακώνεται η ένταση, αλλά στην συνέχεια οι πρόσφυγες και μετανάστες ανασυγκροτήθηκαν και συνέχισαν να σπρώχνουν το βαγόνι, ενώ ακολούθησε νέος γύρος ρίψης χημικών από τους αστυνομικούς, με την άλλη πλευρά να πετάει προς το μέρος τους πέτρες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, έγινε και περιορισμένη χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης από αστυνομικούς. Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν γύρω στις 11 το βράδυ, χωρίς να υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς, προσαγωγές.

Στο μεταξύ, όπως αποκάλυψε στο αποψινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο Τάκης Χατζής σχεδιάζεται επιχείρηση της αστυνομίας στην Ειδομένη 

Όπως ανέφερε, με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί στον αυτοσχέδιο καταυλισμό και τις καταγγελίες για έξαρση της εγκληματικότητας, τρεις κορυφαίοι κυβερνητικοί και κρατικοί παράγοντες ήρθαν σε συνεννόηση και σχεδίασαν το επόμενο βήμα, στην Ειδομένη. Όπως εξήγησε ο Τάκης Χατζής το πρώτο στάδιο θα είναι να υπάρξει μία επιχείρηση για να καθαρίσει η σιδηροδρομική γραμμή από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που την έχουν κλείσει. Αυτό θα γίνει άμεσα χωρίς να προσδιορίζεται ο χρόνος.