ΕΛΛΑΔΑ

Αεροσκάφος της Egyptair: Στο ελληνικό FIR η τελευταία επικοινωνία με τον πιλότο (Βίντεο)

Δημοσίευση 19 Μαΐου 2016, 10:26 / Ανανεώθηκε 20 Μαΐου 2016, 10:59
Αεροσκάφος της Egyptair: Στο ελληνικό FIR η τελευταία επικοινωνία με τον πιλότο (Βίντεο)
Facebook Twitter Whatsapp

Έλληνας αξιωματούχος της πολιτικής αεροπορίας, δίνει νέα στοιχεία για το «θρίλερ» με την πτήση MS804 των αιγυπτιακών αερογραμμών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έλληνας αξιωματούχος της πολιτικής αεροπορίας, δίνει νέα στοιχεία για το «θρίλερ» με την πτήση MS804 των αιγυπτιακών αερογραμμών που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ ενώ πετούσε από το Παρίσι προς το Κάιρο.

Σύμφωνα, με τον ο διοικητή της Πολιτικής Αεροπορίας Κώστα Λιντζεράκο, που μίλησε στον ΑΝΤ1, ανέφερε πως το αεροσκάφος μπήκε στις τρεις παρά πέντε τη νύχτα στο ελληνικό FIR με κατεύθυνση νότια, προς το FIR του Καΐρου. Πάνω από την ΚΕΑ, όπως περιέγραψε, η ελληνική Πολιτική Αεροπορία ήρθε σε επαφή με το αεροσκάφος, του έδωσε συντεταγμένες και αυτές ακολούθησε ο πιλότος μέχρι την έξοδό του από το ελληνικό FIR.

«Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί του δέκα μίλια πριν βγει από το ελληνικό FIR και δεν αποκρίθηκε. Στις 3:29 το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ», τόνισε, «επικοινωνήσαμε με τους Αιγύπτιους και δεν είχαν ιδέα, ενημερώσαμε τις υπηρεσίες διάσωσης τις δικές μας που ανταπορκίθηκαν αμέσως», πρόσθεσε.