Στην άμεση κατάθεση μηνυτήρια αναφοράς κατά της διοίκηση για «εγκληματικές παραλείψεις και εντολές» που οδήγησαν στον τραυματισμό 6 αστυνομικών στην Ειδομένη, απο επιθέσεις που δέχτηκαν απο μετανάστες, θα προχωρήσει η ομοσπονδία αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για «τεράστιες ελλείψεις στον επιχειρησιακό σχεδιασμό» και επαναλαμβάνουν όσα μήνες τώρα έλεγαν πως «οι πρόσφυγες έχουν οργανώσει ένα ιδιότυπο γκέτο και οι προθέσεις ορισμένων δεν είναι διόλου φιλικές».

Οι αστυνομικοί κατηγορούν την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για «εμμονή σε επιχειρησιακούς σχεδιασμούς-παγίδες, που είχαν ως αποτέλεσμα την χθεσινή επίθεση των προσφύγων κατά των συναδέλφων που εκτελούσαν υπηρεσία».  

Οι αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και κάθε άλλο διαθέσιμο αντικείμενο που μπορεί να μετατραπεί σε όπλο. Παρά τις προσπάθειές τους να κατευνάσουν τα πνεύματα, η επίθεση εξελίχθηκε σε μάχη σώμα με σώμα, αφού οι πρόσφυγες τους οδήγησαν και τους εγκλώβισαν στο σημείο που βρίσκονται τα κοντέινερ που στεγάζουν τα αυτοσχέδια γραφεία της αστυνομίας.

Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν έξιαστυνομικοί , οι οποίοι διακομίστηκαν στο 424 Γ.Σ.Ν. Θεσσαλονίκης.

Όπως καταγγέλουν, « έχει καταστεί πλέον σαφές ότι η ελληνική Κυβέρνηση δεν θέλει ή δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το ζήτημα και τονίζουν πως «Απέναντι σε μια ευθυνόφοβη Ηγεσία και μια ιδεοληπτική Κυβέρνησηθα απαντήσουμε μέσω των ελληνικών Δικαστηρίων».