Πρωτόκολλο συνεργασίας για αξιοποίηση ακινήτων κυριότητας του υπουργείου Άμυνας για την τουριστική ανάπτυξη υπέγραψαν σήμερα υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά

Το πρωτόκολλο καταδεικνύει την υψηλή προτεραιότητα που έχει ο τουρισμός στην κυβερνητική πολιτική και στο παραγόμενο έργο από την κυβέρνησή μας, σχολίασε η κ. Κουντουρά.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας τα δύο υπουργεία θα καταρτίσουν από κοινού ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων για την αξιοποίηση επιλεγμένων ακινήτων κυριότητας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με στόχο την τουριστική ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων.

Το υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, θα εξετάσει τις δυνατότητες τουριστικής αξιοποίησης των εκτάσεων στη βάση των προτάσεων του ΥΠΕΘΑ, θα διατυπώσει συγκεκριμένες προτάσεις με οικονομοτεχνική μελέτη -εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο- και θα υποστηρίξει τις δράσεις του ΥΠΕΘΑ με προσωπικό και με την τεχνογνωσία που διαθέτει σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης.

«Ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση, είναι η μεγάλη δύναμή μας, έχει εξαιρετικές προοπτικές που τις στηρίζουμε με κάθε τρόπο και κάθε μέσο και μέσα από την εθνική μας τουριστική πολιτική πετυχαίνουμε νέες υψηλές επιδόσεις», κατέληξε η κ. Κουντουρά.