current views are: 3

19 Μαΐου 2016
Δημοσίευση17:09

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία την Παρασκευή

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού αύριο και έρχονται βροχές κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, ενώ ευνοείται και η μεταφορά σκόνης. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα βορειοδυτικά ενώ το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν.

Δημοσίευση 17:09’

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού αύριο και έρχονται βροχές κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, ενώ ευνοείται και η μεταφορά σκόνης. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα βορειοδυτικά ενώ το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν.

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από αύριο και έρχονται βροχές κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, ενώ ευνοείται και η μεταφορά σκόνης. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα βορειοδυτικά ενώ το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και από το μεσημέρι νότιοι 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα τοπικά νότιοι 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα από το βράδυ στη δυτική Μακεδονία θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα από το βράδυ στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο νότιο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι κατά τόπους πιο πυκνές οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα δυτικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές  από το απόγευμα οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Το Σαββατοκύριακο, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα, το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. 

Τα φαινόμενα θα περιοριστούν την Κυριακή σταδιακά στα ανατολικά και νότια και θα εξασθενήσουν. 


σχετικα αρθρα