current views are: 5

20 Μαΐου 2016
Δημοσίευση06:16

Στον ανακριτή διαφθοράς ο Ανδρέας Μαρτίνης

Ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς οδηγήθηκε σήμερα ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης, μετά τη σύλληψή του για ξέπλυμα «βρώμικου χρήματος».

Δημοσίευση 06:16’

Ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς οδηγήθηκε σήμερα ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης, μετά τη σύλληψή του για ξέπλυμα «βρώμικου χρήματος».

Ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς οδηγήθηκε σήμερα ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης, μετά τη σύλληψή του για ξέπλυμα «βρώμικου χρήματος».

Ο Ανδρέας Μαρτίνης συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας, μαζί με τη σύζυγό του, για την υπόθεση που αφορά -σύμφωνα με την κατηγορία- μίζα περίπου 3,2 εκατ. μάρκων, που φέρεται να εισέπραξε ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», από γερμανική εταιρεία που προμήθευσε το νοσοκομείο με νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό, η οποία κατέβαλε το ποσό της μίζας – σύμφωνα με τις αρχές- για να προτιμηθεί.

Διαβάστε το βαρύ κατηγορητήριο

Οι δυο κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται τονίζοντας πως δεν έλαβαν ποσά από χρηματισμό και καλούνται να πείσουν ανακριτή και εισαγγελέα πως δεν υφίστανται οι συνθήκες για ενδεχόμενη προσωρινή τους κράτηση και να αντικρούσουν το ένταλμα του Νίκου Τσιρώνη, ο οποίος θεώρησε πως οι δύο κατηγορούμενοι, λόγω των διασυνδέσεων τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, είναι σε θέση να «συσκοτίσουν ή να επιβραδύνουν την υπόθεση» αλλά και να διαφύγουν από τη χώρα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου τους Γιάννη Θωμά, η Γεωργία Μαρτίνη υποστηρίζει ότι τα χρήματα σε λογαριασμούς της που εντόπισαν οι δικαστικές αρχές είναι προερχόμενα από οικογενειακή της περιουσία, τα οποία διαχειριζόταν δικηγόρος συγγενικό της πρόσωπο. Ο ίδιος ο κ. Μαρτίνης ανέφερε πως «όλα τα ακίνητα είναι απολύτως νόμιμα δηλωμένα και φορολογημένα».


σχετικα αρθρα