Με τιμές Αρχηγού Κράτους έγινε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας η υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Σουμελά, η οποία θα παραμείνει για τρεις ημέρες στον ιερό ναό της Παναγίας της Παντάνασσας του στρατοπέδου.

Η εικόνα της Προστάτιδος των απανταχού Ποντίων έρχεται στο πλαίσιο των εορτασμών για την 97η επέτειο της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και των Αρμενίων και για πρώτη φορά θα φιλοξενηθεί σε στρατόπεδο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

«Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά έρχεται στην Αθήνα για να τονώσει την πίστη μας. Έρχεται στην Αθήνα ως η μάνα όλων των ευλαβών πιστών που θα την τιμήσουν και θα την προσκυνήσουν», ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό του ο υπουργός Εθνικής 'Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Παράλληλα, ευχαρίστησε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων γιατί «με το έργο και τους αγώνες τους διατηρούν ζωντανή τη μνήμη 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού». Τέλος, ευχαρίστησε για την παρουσία τους, τους αδελφούς Αρμενίους.

Στην τελετή παραβρέθηκε σύσσωμη η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής 'Άμυνας, εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων, ο πρόεδρος Γεώργιος Τανιμανίδης και το διοικητικό συμβούλιο της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Ποντιακών Οργανώσεων.

Στην επίσημη υποδοχή της ιεράς εικόνας συμμετείχε επίσης άγημα της προεδρικής φρουράς με την παραδοσιακή ποντιακή φορεσιά.

Το κοινό θα μπορεί να προσέλθει στο υπουργείο για να προσκυνήσει την ιερά εικόνα από τη λεγόμενη «Πύλη Ανωτάτων» επί της λεωφόρου Μεσογείων και σε απόσταση 100 περίπου μέτρων από την κυρία είσοδο του «Στρατοπέδου Παπάγου».

Οι ώρες επίσκεψης του είναι οι εξής.

  • Σήμερα από 14:00-21:00 μ.μ.
  • Το Σάββατο από 07:00 το πρωί έως 21:00 μ.μ.
  • Την Κυριακή από 07:00 το πρωί έως 14:00 μ.μ.