Προφυλακιστέος, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν και πρώην διοικητής του Ερυθρού Σταυρού, Ανδρέα Μαρτίνη.

Ελεύθερη με με τον περιοριστικό όρο να καταβάλει εγγύηση ύψους 600.000 αφέθηκε η σύζυγός του. 

Το ζεύγος Μαρτίνη συνελήφθη από αστυνομικούς της Οικονομικής Αστυνομίας το βράδυ της Δευτέρας, με βάση τα εντάλματα που αφορούν σε κακουργηματική απάτη σε βάρος του Κοινοφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα χρήματος), υπόθεση που απασχολεί τη Δικαιοσύνη εδώ και καιρό.

Συγκεκριμένα, ο Μαρτίνης κατηγορείται για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος που φέρεται να έλαβε από την Hospitalia International.

Στον κατηγορούμενο αποδίδεται η πρόκληση σκόπιμης βλάβης στην περιουσία του Νοσοκομείου το 1998, η οποία προσδιορίζεται στο ποσό των περίπου 3,2 εκατομμύρια μάρκα που φέρεται να ήταν το «δώρο» της εταιρίας Hospitalia International στον Ανδρέα Μαρτίνη για την επιλογή της σε έργο προμήθειας του Ερρίκος Ντυνάν.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης, μόλις του γνωστοποιήθηκε η απόφαση των ανακριτών και του εισαγγελέα δήλωσε:

Εγώ δεν έπεισα, δυστυχώς, τους ανακριτές, ευτυχώς το έκανε η σύζυγος μου.

Ο συνήγορος του ζευγαριού, Γιάννης Θωμάς αναφερόμενος στην εγγύηση που επιβλήθηκε στη σύζυγο του κ. Μαρτίνη, την χαρακτήρισε "υπέρογκη". Τόνισε επίσης ότι σύντομα το ζευγάρι θα ασκήσει ένδικα μέσα για «να αλλάξουμε τα δεδομένα».

Το ζευγάρι φέρεται να ισχυρίζεται πως το επίδικο ποσό που κατέθεσε η γερμανική εταιρεία σε εμπλεκόμενο στην υπόθεση δικηγόρο, που συμμετείχε στην σύναψη της σύμβασης μεταξύ της εταιρείας και του νοσοκομείου, αφορούσε σε νόμιμη αμοιβή του.

Οι δύο κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι ο εν λόγω δικηγόρος, επειδή συμπτωματικά ήταν διαχειριστής της περιουσίας της κ. Μαρτίνη και της όφειλε χρήματα, της απέστειλε τα επίμαχα ποσά. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι ρωτήθηκαν από τους ανακριτές γιατί το ποσό κινήθηκε μέσω έξι λογαριασμών, και υποστήριξε πως έτσι τους υποδείχθηκε από οικονομικό σύμβουλο για λόγους αποφυγής επιπλέον φορολογίας.