Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός καθώς από σήμερα αναμένονται βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα και το βόρειο Αιγαίο.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, με εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 που από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 που το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, αλλά από το βράδυ στα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησοπροβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα νότια δυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησοαναμένονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα στα βόρεια βορειοανατολικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.