current views are: 8

20 Μαΐου 2016
Δημοσίευση17:26

Πειθαρχική έρευνα σε βάρος της Κουτζαμάνη για την υπόθεση Βγενόπουλου

Τη διενέργεια πειθαρχικής έρευνας κατά της Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Δημοσίευση 17:26’

Τη διενέργεια πειθαρχικής έρευνας κατά της Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Τη διενέργεια πειθαρχικής έρευνας κατά της Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, προκειμένου να διευκρινιστούν τα περιγραφόμενα στην αναφορά που έχει καταθέσει ο εισαγγελέας Εφετών Γιάννης Αγγελής, σχετικά με χειρισμούς δικαστικών λειτουργών στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου μεταξύ των οποίων και η ίδια η Εισαγγελέας του ΑΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης μετά την υποβολή της αναφοράς από τον κ. Αγγελή που είχε στο παρελθόν χειριστεί θέματα δικαστικών συνδρομών ως ο αρμόδιος εισαγγελέας στο Τμήμα Εκδόσεων της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, για την υπόθεση του κ. Βγενόπουλου, κίνησε, όπως του παρέχει τη δυνατότητα ο νόμος, τη διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου των όσων κατήγγειλε ο κ. Αγγελής. Η πειθαρχική έρευνα ανατέθηκε στα αρμόδια όργανα επιθεώρησης των δικαστών και εισαγγελέων.

Ο κ. Αγγελής επιρρίπτει ευθύνες για τους χειρισμούς στην υπόθεση του κ. Βγενόπουλου τόσο στην κ. Κουτζαμάνη, όσο και στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο αλλά και σε άλλους εισαγγελικούς λειτουργούς, όπως είναι η Γεωργία Τσατάνη (χειρίστηκε την υπόθεση του κ. Βγενόπουλου), ο Νίκος Ορνεράκης κ.λπ.

Απαντώντας σε δημοσίευμα ηλεκτρονικού Τύπου για το αν έχει προχωρήσει σε πειθαρχική έρευνα για την αναφορά του κ. Αγγελή, ο Νίκος Παρασκευόπουλος επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι “η πειθαρχική διαδικασία κατά δικαστικών λειτουργών είναι κατά τον Κώδικα Οργανισμού των Δικαστηρίων μυστική”.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου από 25 Φεβρουαρίου 2015 έχει διατάξει ποινική προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να ερευνηθούν οι καταγγελίες του κ.Αγγελή, ότι προσπάθησαν να τον εμποδίσουν και να μην εκτελούνται τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής προς την Κύπρο για την υπόθεση του κ. Βγενόπουλου. Η ποινική έρευνα έχει ανατεθεί στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Μανώλη Ρασιδάκη και ως τώρα παρότι έχει κληθεί δεν έχει προσέλθει να καταθέσει ο κ. Αγγελής.

Ακόμη, να σημειωθεί, ότι δεν έχει διερευνηθεί η καταγγελία του κ. Βγενόπουλου κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου για παράβαση καθήκοντος και απόπειρα δωροληψίας, καταγγελία την οποία έχει αρνηθεί η πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Θάνου: Μήνυση και αγωγή για τις καταγγελίες Βγενόπουλου

«Έχω το σθένος και το αντιμετωπίζω» είπε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, για τις σε βάρος της καταγγελίες «επιχειρηματία», όπως ανέφεραν δικαστικοί, σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντησή τους με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, σημείωσαν ότι η κ. Θάνου έχει απευθυνθεί για την υπόθεση σε δικηγορικό γραφείο για την κατάθεση μήνυσης και αγωγής.

Η πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου, η οποία επισκέφθηκε το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των τακτικών επισκέψεων που πραγματοποιεί για υπηρεσιακούς λόγους σε Πρωτοδικεία και Εφετεία της χώρας, συναντήθηκε με δικαστές και εισαγγελείς με τους οποίους συζήτησε για την κατάσταση που επικρατεί στα δικαστήρια της πόλης και τους ενημέρωσε για υπηρεσιακά και θεσμικά ζητήματα.

Η ίδια δεν έκανε κάποια δημόσια δήλωση, ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναφέρθηκε στη δική της περιπέτεια με τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο, ο οποίος κατέθεσε σε βάρος της μηνυτήρια αναφορά. Όπως είπαν στις δηλώσεις τους οι συνάδελφοί της, η κ. Θάνου τους προέτρεψε να ασκούν στο ακέραιο τα καθήκοντά τους χωρίς φόβο, όπως πράττει η ίδια για τα όσα κατήγγειλε σε βάρος της ο πρόεδρος της MIG, τον οποίο δεν κατονόμασε, αναφέροντάς τον ως «επιχειρηματία».

«Έχω το σθένος και το αντιμετωπίζω» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι έχει απευθυνθεί για την υπόθεση σε δικηγορικό γραφείο για την κατάθεση μήνυσης και αγωγής.


σχετικα αρθρα