current views are: 10

22 Μαΐου 2016
Δημοσίευση23:34

Τελετή μνήμης για τα θύματα της Μάχης της Κρήτης στο γερμανικό νεκροταφείο Μάλεμε

Το μήνυμα ποτέ πια πόλεμος έστειλαν  όσοι παρέστησαν στην τελετή μνήμης για την Μάχη της Κρήτης.

Δημοσίευση 23:34’

Το μήνυμα ποτέ πια πόλεμος έστειλαν  όσοι παρέστησαν στην τελετή μνήμης για την Μάχη της Κρήτης.

Το μήνυμα ποτέ πια πόλεμος έστειλαν  όσοι παρέστησαν στην τελετή μνήμης για την Μάχη της Κρήτης, που οργάνωσε στο γερμανικό νεκροταφείο Μάλεμε η πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Το παρών στην εκδήλωση, καταθέτοντας στεφάνια, έδωσαν οι πρέσβεις της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και αντιπροσωπείες οργανώσεων βετεράνων του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.

« Τιμάμε σήμερα όλους όσοι συμμετείχαν στη Μάχη της Κρήτης. Το μήνυμα είναι ότι η Ευρώπη δεν θα πρέπει ξανά να επιτρέψει να γίνονται πόλεμοι», επεσήμανε μεταξύ άλλων σε σύντομο χαιρετισμό του ο πρέσβης της Γερμανίας στην Αθήνα Πέτερ Σόοφ.

Η τελετή μνήμης στο γερμανικό νεκροταφείο τελέστηκε μετ’ εμποδίων, καθώς από νωρίς το πρωί έξω από την κεντρική είσοδο βρέθηκε ομάδα νεαρών του αντιεξουαστικού χώρου.

Οι συγκεντρωμένοι φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό ζητούσαν να μην πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, ενώ στους χώρους του νεκροταφείου υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις.Τελικά, προκειμένου να αποφευχθεί η ένταση, οι επικεφαλής της ΕΛΑΣ σε συνεννόηση με τους διοργανωτές οδήγησαν τους προσκεκλημένους στο χώρο της τελετής από άλλο δρόμο.


σχετικα αρθρα