Με τα μαθήματα της Ιστορίας και της Φυσικής συνεχίζονται οι Πανελλήνιες. Οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών του νέου συστήματος, θεωρητικής κατεύθυνσης του παλιού συστήματος και της ομάδας προσανατολισμού θετικών σπουδών του νέου συστήματος και θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης του παλιού συστήματος, θα εξεταστούν αντίστοιχα σε αυτά τα δύο μαθήματα. 

Δείτε τα θέματα στη Φυσική παλαιού συστήματος

Δείτε τα θέματα στη Φυσική νέου συστήματος

Δείτε τις λύσεις στη Φυσική (Νέο Σύστημα)

Δείτε τις λύσεις στη Φυσική Προσανατολισμού (Παλαιό Σύστημα)

Το σχόλιο του Φροντιστηρίου ΩΘΗΣΗ για τη Φυσική: 

Οι πρώτες παρατηρήσεις μας για τη σημερινή εξέταση είναι:

(α) τα θέματα διαφοροποιούνται για τους υποψηφίους παλαιού και νέου συστήματος.

(β) Το διαγώνισμα που αφορά τους υποψηφίους του νέου  συστήματος καλύπτει όλη σχεδόν την εξεταστέα ύλη και παράγει τις αναγκαίες διαφοροποιήσεις χωρίς να έχει εξεζητημένο βαθμό δυσκολίας 

(γ) Το διαγώνισμα που αφορά τους υποψηφίους του παλαιού συστήματος είναι πιο απαιτητικό σε σχέση με το αντίστοιχο του νέου συστήματος χωρίς όμως να φτάνει στο βαθμό δυσκολίας
προηγούμενων ετών. 

Δείτε τα θέματα της Ιστορίας

Δείτε τις λύσεις στα θέματα της Ιστορίας

Το σχόλιο του Φροντιστηρίου ΩΘΗΣΗ για την Ιστορία: 

Τα θέματα καλύπτουν ένα μεγάλο τμήμα της εξεταζόμενης ύλης, με αναφορές στο Προσφυγικό ζήτημα, στις Αγροτικές Μεταρρυθμίσεις (1870 - 1871 και 1917) και στην πολιτική τομή της ψήφισης της «Αρχής της Δεδηλωμένης».

 

  Αύριο, Τρίτη 24 Μαΐου, η δεύτερη εβδομάδα των Πανελλαδικών θα ξεκινήσει για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ που εξετάζονται με το νέο σύστημα, με την εξέταση στα μαθήματα: Κινητήρες αεροσκαφών ΙΙ, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης και Βοοτροφία-Αιγοπροβατοτροφία.

   Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ της ομάδας Α' του παλιού συστήματος, οι εξετάσεις θα συνεχιστούν από το Σάββατο, 28 Μαΐου.

Το newpost.gr σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο "Ώθηση"  θα σας ενημερώνουν αναλυτικά για τα θέματα και τις λύσεις καθ΄όλη τη διάρκεια των εξετάσεων.