Πρόταση να παραπεμφθούν σε δίκη 110 άτομα ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης  που δρούσαν ως παραδικαστικό κύκλωμα έκανε η αντεισαγγελέας Εφετών, έπειτα από δεκαετή έρευνα.

Η αντιεισαγγελέας ζητεί από το Συμβούλιο Εφετών την παραπομπή των ήδη προφυλακισμένων Σταύρου Γεωργιτσογιαννάκου, πολιτικού μηχανικού, Ιάκωβου Γιοσάκη, αλλά  και πολλών άλλων. Προτείνεται επίσης η παραπομπή και συμβολαιογράφου, ο οποίος φέρεται να συνέταξε τα πλαστά συμβόλαια.

Όπως μεταδίδει η δημοσιογράφος της Καθημερινής Ιωάννα Μάνδρου, κρίσιμος μάρτυρας είναι ο δικηγόρος Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ο οποίος το 2009, παρότι μέλος του κυκλώματος, συνεργάστηκε από τις αρχές και αποκάλυψε τη δράση των υπολοίπων μελών. Ο συγκεκριμένος εκτίει ποινή ισοβίων για την άλλη μεγάλη υπόθεση της Αιξωνής.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν ακίνητα-φιλέτα, ακατοίκητα και εγκαταλελειμμένα, τα καταλάμβαναν αυθαίρετα και ιδρύοντας εικονικές εταιρίες τα εμφάνιζαν ως ιδιοκτησίες άλλων μελών του κυκλώματος... Μάλιστα έφθαναν με παράνομο τρόπο να εκκινούν διαδικασίες πλειστηριασμών εξαπατώντας και τα αρμόδια δικαστήρια. Υπόσχονταν και διασυνδέσεις με τη Δικαιοσύνη και η ταρίφα ήταν 25.000 ευρώ.