Παρέμβαση με αφορμή τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί εκπόρνευσης ανήλικων προσφυγόπουλων στο χώρο φιλοξενίας του Ελληνικού, αλλά και στην Ειδομένη, έκανε η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Η κυρία Δημητρίου διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κιλκίς, δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, για να πράξουν κατά την κρίση τους τα δέοντα, δηλαδή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Την κατάσταση που επικρατεί στο Ελληνικό ανέδειξε με εκτενές ρεπορτάζ το Newpost την Παρασκευή. Όπως καταγγειλαν αρμόδιες πηγές στο Newpost, υπάρχουν ομάδες Μαροκινών και Ιρανών που παίζουν καθημερινά ξύλο, ενώ υπάρχουν κρούσματα εμπορίας ναρκωτικών και εσχάτως... εκπορνευσης ανήλικων. 

Το θέμα έφτασε και «στα αυτιά» της κυβέρνησης καθώς όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στο Newpost ο υπεύθυνος του Συντονιστικού Οργάνου για την διαχείριση της Προσφυγικής Κρίσης, Γιώργος Κυρίτσης, οι καταγγελίες είναι υπό διερεύνηση.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «έχω ρωτήσει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης για το αν έχει γίνει κάποια καταγγελία και περιμένω να μάθω».