Συνεπής στο ραντεβού τους ήταν και την Τρίτη – 21πρωτη συνεχόμενη ημέρα- οι «Αγανακτισμένοι»  της πλατείας Συντάγματος, οι οποίοι άρχισαν συγκεντρώθηκαν μπροστά από τη Βουλή, για να διαδηλώσουν κατά της κυβερνητικής πολιτικής, του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου. Ένταση επικράτησε έξω από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» . Άναψαν τα αίματα αργά το απόγευμα της Τρίτης, έξω από το «Μεγάλη Βρετανία», όταν ένα μεγάλο κομμάτι των διαδηλωτών κατευθύνθηκε προς τα εκεί με σκοπό να εισβάλει μέσα, αφού υπήρχαν φήμες ότι στο εστιατόριο του ξενοδοχείου δειπνούσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Η επιδρομή αποφεύχθηκε, ωστόσο αρκετοί «Αγανακτισμένοι» παρέμειναν αρκετή ώρα έξω από το ξενοδοχείο.

Στο μεταξύ, η κινητοποίηση της Τρίτης ήταν «πρόβα τζενεράλε» για αύριο, 15 Ιουνίου, ημέρα γενικής απεργίας , όπου έχει αποφασιστεί  η μαζική «πολιορκία» της Βουλής.

Μάλιστα έχουν προαναγγελθεί τρεις συγκεντρώσεις: Η μία στο Σύνταγμα, η άλλη στο Παναθηναϊκό Στάδιο και η τρίτη στη στάση του μετρό στον Ευαγγελισμό, ούτως ώστε από τα τρία αυτά σημεία να ξεκινήσει η περικύκλωση του κοινοβουλίου.

Εν τω μεταξύ την Τετάρτη, παραλύει δημόσιος και ιδιωτικός τομέας εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξηει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.

Οι «Αγανακτισμένοι» της Κορίνθου «απέλυσαν» τους βουλευτές του νομού

Στο μεταξύ, οι αγανακτισμένοι πολίτες της Κορίνθου, υλοποιώντας απόφαση της συνέλευσης που λήφθηκε το βράδυ της Κυριακής στην κεντρική πλατεία της πόλης, στα Περιβολάκια, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης πορεία από την πλατεία στα πολιτικά γραφεία των βουλευτών του νομού όπου επέδωσαν ή θυροκόλλησαν, όπου βρήκαν κλειστά γραφεία, ψήφισμα το οποίο αναφέρει:

«Κύριοι, κυρίες εμείς σας προσλάβαμε και εμείς σας απολύουμε. Δεν μας εκπροσωπείτε πια. Δεν σεβαστήκατε την χώρα που μας μεγάλωσε. Δεν σεβαστήκατε τους ηλικιωμένους. Δεν σεβαστήκατε τα όνειρα των παιδιών μας. Δεν σεβαστήκατε τίποτα και ένα είναι το μόνο σίγουρο. Ότι δεν θα μείνετε ατιμώρητοι. Η αυτοοργάνωση στις πλατείες θα φέρει την καταιγίδα στα κεφάλια σας».

Παράλληλα η λαϊκή συνέλευση της πλατείας Ξυλοκάστρου με ανοικτή επιστολή κάλεσε τους βουλευτές Κορινθίας να καταψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, που προωθεί η κυβέρνηση και μεταξύ πολλών άλλων στην ανοικτή επιστολή υπογραμμίζεται:

«Σας καλούμε να μη συνδέσετε το όνομά σας με την επιχειρούμενη εκποίηση του μέλλοντος, του δικού μας και των παιδιών μας. Εάν δεν μπορείτε να υποστηρίξετε το ΟΧΙ, να παραιτηθείτε από τη θέση στην οποία σας στείλαμε. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν μας εκπροσωπείτε και διαφωνούμε ρητά με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γραφτούν τα ονόματά σας στην Ιστορία, είτε ως Λεωνίδας, είτε ως Εφιάλτης».