ΕΛΛΑΔΑ

ΕΦΕ: Κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου στην Ειδομένη

Δημοσίευση 24 Μαΐου 2016, 15:11 / Ανανεώθηκε 24 Μαΐου 2016, 15:20
ΕΦΕ: Κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου στην Ειδομένη
Facebook Twitter Whatsapp

Κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας και της πολυφωνίας του Τύπου στην Ειδομένη καλώντας τις Αρχές να επιτρέψουν σε όλους τους εκπροσώπους των ΜΜΕ να καλύψουν τα γεγονότα, και όχι μόνο στην ΕΡΤ και το ΑΠΕ, καταγγέλλει η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας και της πολυφωνίας του Τύπου στην Ειδομένη, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση εκκένωσης του καταυλισμού από πρόσφυγες και μετανάστες, καλώντας τις Αρχές να επιτρέψουν σε όλους τους εκπροσώπους των ΜΜΕ να καλύψουν τα γεγονότα, και όχι μόνο στην ΕΡΤ και το ΑΠΕ, καταγγέλλει η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας.

Σε ανακοίνωσή της η Ε.Φ.Ε. εκφράζει την αγανάκτησή της στην πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για τη συνολική διαχείριση της εκκένωσης των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών στην Ειδομένη.

Όπως επισημαίνει «αρχικά, κατά την έναρξη της επιχείρησης στην Ειδομένη οι αστυνομικές αρχές απομάκρυναν αυθαίρετα τους φωτορεπόρτερ και τους δημοσιογράφους, αφήνοντας στο σημείο μόνο την ΕΡΤ και το ΑΠΕ.

Η κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας και της πολυφωνίας του Τύπου, στο όνομα της προστασίας της ασφάλειας των φωτορεπόρτερ, προσκρούει στην κοινή λογική: εάν υπάρχει κίνδυνος βιαιοπραγίας εκ μέρους των εγκλωβισμένων, ο στόχος θα είναι οι αστυνομικοί και όχι οι φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι, και σε κάθε περίπτωση όχι περισσότερο από αυτούς της ΕΡΤ και του ΑΠΕ».

Η Ε.Φ.Ε. καταδικάζει απερίφραστα αυτή την απαξίωση της ελευθερίας του τύπου και καλεί το Υπουργείο να προβεί στην ανάκληση της απόφασης και στην διασφάλιση της ελευθεροτυπίας, επιτρέποντας σε εκπροσώπους και των λοιπών ΜΜΕ να καλύψουν τα γεγονότα.