Στην εξάρθρωση κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων προχώρησε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Συνελήφθη 53χρονη ημεδαπή, αρχηγικό μέλος του κυκλώματος με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση, που δρα στην Ελλάδα και στην Ρωσία και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος επτά ακόμα μελών του, πέντε ημεδαποί και δύο αλλοδαπές. Προ τετραμήνου, αλλοδαπή υπήκοος Ρωσίας, κατήγγειλε ότι μέλος του κυκλώματος την προσέγγισε στη Ρωσία και εκμεταλλευόμενη την ευάλωτη θέση της και τη δεινή οικονομικής της κατάσταση, την έπεισε να έλθει στην Ελλάδα προκειμένου να εργαστεί ως σερβιτόρα, αφού της εξασφάλισε πρόσκληση από ημεδαπή, επίσης μέλος του κυκλώματος.

Με την άφιξή της στην Ελλάδα, προ έτους περίπου και αφού παρελήφθη από μέλος του κυκλώματος, της ανακοίνωσαν ότι τους οφείλει το πόσο των 5.000 ευρώ για τα έξοδα της μεταφοράς της στην Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια την υποχρέωναν να πραγματοποιεί ερωτικά ραντεβού, με πελάτες νυχτερινών κέντρων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, έναντι χρηματικής αμοιβής την οποία παρακρατούσαν εξ' ολοκλήρου μέλη του κυκλώματος.

Στη συνέχεια η συλληφθείσα παρέλαβε την παθούσα, την εγκατέστησε σε διαμέρισμα στο Νέο Κόσμο και αφού της αφαίρεσε το διαβατήριο, την κρατούσε κλειδωμένη και την εξανάγκαζε να πραγματοποιεί ερωτικά ραντεβού, έναντι χρηματικής αμοιβής την οποία παρακρατούσε. Ακολούθως την έστειλε εκτός Αττικής προκειμένου να πραγματοποιεί ερωτικά ραντεβού με πελάτες νυχτερινού κέντρου.

Μετά από έρευνες εντοπίσθηκε και συνελήφθη η 53χρονη, η οποία όπως διαπιστώθηκε, καθημερινά μετέβαινε στο διαμέρισμα στον Ν. Κόσμο, το οποίο λειτουργούσε ως κρυφός οίκος ανοχής και παρέμενε μαζί με νεαρές αλλοδαπές γυναίκες, τις οποίες συνόδευε από τις οικίες τους στο διαμέρισμα και σε διάφορα ξενοδοχεία και σπίτια της Αττικής.

πηγή: Naftemporiki