Έμμεσες αιχμές κατά του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, με αφορμή την παραίτησή του από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Εκκλησίας, η οποία θα συγκληθεί τον Ιούνιο στην Κρήτη, άφησε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μιλώντας κατά τη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου.

«Καλούμεθα να διακονήσουμε ένα μεγάλο ιστορικό εκκλησιαστικό γεγονός, που προϋποθέτει και απαιτεί τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος, την ανιδιοτελή φωνή μας και την θυσιαστική μαρτυρία μας», είπε ο Αρχιεπίσκοπος και σημείωσε ότι «δεν υπάρχει χώρος για προσωπικές επιδιώξεις και εγωιστικές αντιεκκλησιαστικές διεκδικήσεις».

«Οι προκλήσεις των καιρών θέλουν εμάς ενωμένους. Σχίσματα και φατρίες είναι έργο του πονηρού που μας θέλει μακριά από το κοινό ποτήριο. Ας αφήσουμε την χάριν του Θεού να καλύψει τα δικά μας κενά, τα οποία θα είναι πολλά», συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος προσθέτοντας ότι: «Οι εποχές που ζούμε προσφέρονται όσο ποτέ για εγωισμούς και φιλοδοξίες».

Συνεχίζοντας ο Μακαριώτατος τόνισε περί του θέματος: «Θα σας παρακαλούσα να κινηθούμε μέσα στο πνεύμα της εν Χριστώ αγάπης και του σεβασμού προς κάθε διαφορετική άποψη, έχοντας κυρίαρχη θέση την γνώμην των πλειόνων. Έχουμε χρέος να καταλήξουμε σε συγκεκριμένες προτάσεις, έστω και κατά πλειοψηφία, προς διευκόλυνση της πανορθοδόξου προπαρασκευαστικής γραμματείας αλλά και προς αποσαφήνισιν κάθε σκιάς, αμφιβολίας και απορίας».