Ομαλά συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η εκκένωση του πρόχειρου καταυλισμού στην Ειδομένη.  Όμως είναι αξιοσημείωτο πως η επιχείρηση σήμερα, γίνεται με ιδιαιτέρως αργούς ρυθμούς. Ενδεικτικό είναι πως μέχρι αυτή την ώρα έχουν μεταφερθεί, με λεωφορεία μόλις 200 άτομα. 

Ειδικότερα χθες, 2.031 άτομα και συγκεκριμένα 662 Σύροι, 1.273 Κούρδοι και 96 Γιαζίντι μετακινήθηκαν με 42 λεωφορεία σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας. 

 Πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φτάσει σε ενοικιασμένους χώρους σε πρώην βυρσοδεψείο στη Σίνδο, σε χώρο πρώην εταιρείας logistics απέναντι από το βιολογικό καθαρισμό της Σίνδου και στο κτήμα Αλεξιάδη στο Δερβένι. Πρόσφυγες και μετανάστες έχουν, επίσης, μεταφερθεί στη δομή που ανακατασκευάστηκε στο Βαγιοχώρι αλλά και στους χώρους φιλοξενίας που λειτουργούν ήδη στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, την Πέτρα Ολύμπου και τη Νέα Καβάλα Κιλκίς.

«Η Ειδομένη πιστεύουμε ότι με αυτούς τους ρυθμούς, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει αδειάσει» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης.  Ο κ. Κυρίτσης επεσήμανε ότι το προηγούμενο διάστημα δεν υπήρχαν θέσεις για να καλύψουν όλες τις ανάγκες. «Προσπαθούσαμε να τις βρούμε και να τις φτιάξουμε» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η αστυνομική επιχείρηση, εκκένωσης της Ειδομένης, κατά την πρώτη ημέρα κινήθηκε με απόλυτη ομαλότητα. Ενώ όπως αποκάλυψε το newpost.gr, η επιχείρηση έγινε συντονισμένα και με πληροφορίες που είχαν συλλέξει όλο το τελευταίο διάστημα στη Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της Βόρειας Ελλάδας, τη Θεσσαλία, αλλά και διμοιρίες των ΜΑΤ που μετακινήθηκαν από την Αττική.