Στα "χέρια" των αρχών βρίσκεται απο τις 07:30 το πρωί ο "δράκος" του Αμαρουσίου που με συνεχείς επιθέσεις κατά γυναικών τις οποίες προσπάθησε να βιάσει, είχε προκαλέσει τον τρόμο ανυποψίαστων πολιτών που περνούσαν απο διαβάσεις της περιοχής. 

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες πρόκειται για άνδρα ηλικίας περίπου 30 ετών, με προσεγμένη εμφάνιση, κάτοικο βορείων προστίων.

Όπως προέκυψε από την ανάκριση, ο νεαρός έμενε 500 μέτρα από το σημείο που έκανε τις επιθέσεις, μαζί με τους γονείς του και τον αδελφό του και ήταν υπάλληλος σε περίπτετο της περιοχής. 

Μάλιστα, οι αστυνομικοί που του πήραν κατάθεση τον χαρακτηρίζουν ως ''άτομο μειωμένης αντίληψης''. 

Κατά  την διάρκεια της σύλληψής του απο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κηφισίας, στην οποια δεν έφερε αντίσταση, βρέθηκε στην κατοχή του μια μονωτική ταινία, προκειμένου να φιμώσει το υποψήφιο θύμα του, ενώ φορούσε μαύρα ρούχα.

Στο πρόσωπο είχε μια αμυχή που του προκάλεσε μια γυναίκα που νωρίτερα προσπάθησε να βιάσει. 

Η γυναίκα δέχτηκε την επίθεση του "δράκου" στην συμβολή των οδών Αγράφων και Ελευθερίας και παρά τον πανικό της, κατάφερε να βάλει τις φωνές και να κινητοποιήσει τους γείτονες που άμεσα βγήκαν στα μπαλκόνια τους και ουσισαστικά προκάλεσαν την φυγή του "δράκου".

Ο δράστης αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα και απο τα τέσσερα θύματά του και φέρεται να είναι κάτοικος της περιοχής, καθώς γνώριζε τους δρόμους προκειμένου να διαφεύγει απο τα σημεία των επιθέσεων πριν προλάβουν να φτάσουν στο σημείο οι αστυνομικοί.

Το πρωί της Πέμπτης αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.