Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, με αφορμή της εκκένωση του καταυλισμού της Ειδομένης. Ο κ. Τζιτζικώστας, επεσήμανε πως:

« Η πράξη επιβεβαιώνει όσα λέμε εδώ και τόσους μήνες. Η Κυβέρνηση έπρεπε να έχει δώσει εντολή στην ΕΛΑΣ για να εκκενώσει την Ειδομένη κι ότι δεν χρειαζόταν η άσκηση βίας για να γίνει αυτό»

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του STAR, υπογράμμισε πως:

«Η Ειδομένη έπρεπε να έχει εκκενωθεί εδώ και καιρό, διότι αφενός υπήρξαν δραματικές επιπτώσεις στις εξαγωγικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα, αλλά και στα έσοδα του κράτους, από την παραμονή της σιδηροδρομικής γραμμής αποκλεισμένης επί 70 μέρες, αφετέρου τελούνται μια σειρά από έκνομες πράξεις στην περιοχή και παράλληλα υπάρχει και ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Όλα αυτά τα ενέταξα στη μηνυτήρια αναφορά που αναγκάστηκα λόγω της ολιγωρίας της Κυβέρνησης να καταθέσω στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, ζητώντας την παρέμβαση της Δικαιοσύνης».

Πάντως, ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε ότι η Κυβέρνηση συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς καμιά συνεννόηση, αυτή τη φορά μεταφέροντας την Ειδομένη στη Θεσσαλονίκη και αγνοώντας τις γόνιμες προτάσεις της Αυτοδιοίκησης.

«Από τη μια αδειάζει επιτέλους η Ειδομένη κι από την άλλη μεταφέρουν όλους τους πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη. Είναι απαράδεκτο. Έχω ζητήσει από την Κυβέρνηση -και δεν θα σταματήσω να πιέζω γι’ αυτό- να προχωρήσει στον αναλογικό επιμερισμό του προσφυγικού πληθυσμού σε περισσότερα και μικρότερα κέντρα σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα. Δεν μπορεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που έχει το 20% του πληθυσμού της χώρας να σηκώνει το 70% του βάρους του προσφυγικού ζητήματος. Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 50.000 πρόσφυγες εκ των οποίων οι 30.000 – 35.000 είναι στην Κεντρική Μακεδονία. Ζητούμε να σηκώσουμε το 20% του προσφυγικού, που μας αναλογεί», τόνισε.