''Παράθυρο'' στη γνώση άνοιξε η ΙΚΕΑ, καθώς το κατάστημα ΙΚΕΑ στη Θεσσαλονίκη ανέλαβε την μελέτη και τον σχεδιασμό της βιβλιοθήκης στο ακριτικό Νευροκόπι. 

Η βιβλιοθήκη στεγάζεται στο κτίριο του Επαγγελματικού Λυκείου στο ίδιο σχολικό συγκρότημα με το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο και σε αυτή, με τη βοήθεια της ΙΚΕΑ δημιουργήθηκαν ξεχωριστές γωνιές όπου τα παιδιά μπορούν να διαβάσουν, να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια αλλά και να συζητήσουν. 

Το κατάστημα ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκη ανέλαβε τον σχεδιασμό, την επίπλωση και την διακόσμηση της βιβλιοθήκης, σε συνεργασία με το Δίκτυο Εθελοντών «Δημοσιογράφοι σε Δράση – Journalists Acting».

Σημειώνεται ότι η βιβλιοθήκη στο ακριτικό Νευροκόπι  είναι η ένατη στη σειρά που υλοποίησαν η ΙΚΕΑ και το Δίκτυο Εθελοντών «Δημοσιογράφοι σε Δράση» δίνοντας πρόσβαση στα παιδιά στον κόσμο των βιβλίων. 

Μάλιστα, την Κυριακή 22 Μαΐου  πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης τα οποία τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου κ. Βασίλης Γιαννόπουλος.

H ΙΚΕΑ, του Ομίλου FOURLIS, συνεχίζει να προσφέρει στήριξη εκεί όπου υπάρχει ανάγκη, προωθώντας το μήνυμα της αλληλεγγύης και στο χώρο της εκπαίδευσης και του πολιτισμού