Ως άτομο με «μειωμένη αντίληψη» χαρακτηρίζουν τον 30χρονο που συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης και κατηγορείται πως τις τελευταίες ημέρες πραγματοποίησε 4 ανεπιτυχείς ευτυχώς επιθέσεις κατά ανυποψίαστων γυναικών σε διαβάσεις στο Μαρούσι. Ο «δράκος» του Αμαρουσίου αρχικά αρνούνταν πως ήταν αυτός που έκανε τις επιθέσεις, υποστηρίζοντας μάλιστα πως οι αμυχές που είχε στο πρόσωπο ήταν «από το ξύρισμα», αυτό που γνώριζε όμως όπως και οι αστυνομικοί, ήταν πως τις αμυχές, του της προκάλεσε το τελευταίο θύμα που επιχείρησε να βιάσει στην συμβολή των οδών Αγράφων και Ελευθερίας. 

Η μονωτική ταινία, οι αμυχές και η 39χρονη γυναίκα 

Λίγο πρίν τις 07:00 το πρωί ο 30χρονος επιχείρησε να βιάσει μια ακόμη γυναίκα, την τέταρτη κατά σειρά στην συμβολή των οδών Αγράφων και Ελευθερίας. Το υποψήφιο θύμα του, μια 39χρονη απο την Αλβανία, εργαζόμενη του ΚΕΕΛΠΝΟ, όχι μόνο δεν φοβήθηκε, αλλά στην θέα του μαυροφορεμένου δράστη ο οποίος επιχείρησε να την ακινητοποιήσει και να της φιμώσει το στόμα με μονωτική ταινία, του επιτέθηκε και του έγδαρε το πρόσωπο με τα νύχια της. Παράλληλα χωρίς να χάσει την ψυχραιμία της ξεκίνησε να καλεί σε βοήθεια. Ο «δράκος» αμέσως μετά τον αιφνιδιασμό που δέχτηκε απομακρύνθηκε από το σημείο. 

Οι στόχοι, το ντύσιμο και το σπίτι 

Ο δράστης διέμενε μόλις 500 μέτρα μακριά απο το σημείο που πραγματοποίησε τις επιθέσεις. Στο σπίτι διέμενε μαζί με τους γονείς του και τον αδερφό του, κανείς δεν είχε αντιληφθεί τις «αρρωστημένες» σκέψεις του καθώς όλοι νόμιζαν πως πήγαινε στο περίπτερο που εργαζόταν στην περιοχή. Αρχικά ο δράστης δεν έδινε σημασία στο ντύσιμό, κάτι που δεν ίσχυσε σήμερα καθώς φρόντισε να βάλει ολόσωμη μαύρη φόρμα με κουκούλα με την οποία κάλυψε τα χαρακτηριστικά του. 

Η ερωτική απογοήτευση, το ξύρισμα  και η παραδοχή 

Ο «δράκος» του Αμαρουσίου αρχικά αρνούνταν πεισματικά πως ήταν ο άνθρωπος που αναζητούσε η αστυνομία για τις επιθέσεις. Μάλιστα όταν οι αστυνομικοί τον ρωτούσαν επίμονα για τις αμυχές στο πρόσωπο, υποστήριξε πως «είχε κοπεί στο ξύρισμα». Απο το αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου πέρασαν διαδοχικά όλες οι γυναίκες που έπεσαν θύματα του. Όλες ανεξαιρέτως αναγνώρισαν στο πρόσωπό του το άτομο που προσπάθησε να τις τραβήξει με σκοπό να τις βιάσει. Όταν ο «δράκος» αντιλήφθηκε πως τα όρια στενεύουν, παραδέχτηκε πως εκείνος έκανε τις επιθέσεις. Όπως υποστήριξε στους αστυνομικούς «είχα μια ερωτική απογοήτευση πρόσφατα. Με χώρισε μια Ρουμάνα Barwoman με την οποία είχα σχέση και ήθελα να πάρω εκδίκηση απο τις γυναίκες». 

Ο "δράκος" θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα το πρωί της Πέμπτης.