Καινούριο βίντεο από την εκκένωση του πρόχειρου καταυλισμού στην Ειδομένη δημοσίευσε σήμερα η αστυνομία, στο οποίο απεικονίζονται όλες οι διαδικασίες από αέρος για την περάτωση της διαδικασίας. 

Σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή που έγινε το πρωί, σήμερα μετακινήθηκαν με λεωφορεία μόλις 200 άτομα, με την αστυνομία να συνεχίζει με σχετικά αργούς ρυθμούς την απομάκρυνση των μεταναστών. 

Χθες πάντως, πρώτη ημέρα της επιχείρησης, μετακινήθηκαν από τον καταυλισμό 2.031 άτομα και συγκεκριμένα 662 Σύροι, 1.273 Κούρδοι και 96 Γιαζίντι μετακινήθηκαν με 42 λεωφορεία σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας. 

Πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φτάσει σε ενοικιασμένους χώρους σε πρώην βυρσοδεψείο στη Σίνδο, σε χώρο πρώην εταιρείας logistics απέναντι από το βιολογικό καθαρισμό της Σίνδου και στο κτήμα Αλεξιάδη στο Δερβένι.

Πρόσφυγες και μετανάστες έχουν, επίσης, μεταφερθεί στη δομή που ανακατασκευάστηκε στο Βαγιοχώρι αλλά και στους χώρους φιλοξενίας που λειτουργούν ήδη στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, την Πέτρα Ολύμπου και τη Νέα Καβάλα Κιλκίς.

Δείτε το βίντεο: