Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή διατύπωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, με την οποία ζητά να μάθει τον αριθμό των περιπτώσεων των πλαστών πτυχίων και αν θα εφαρμοστεί ο νόμος για τους επίορκους υπαλλήλους. 

Στο κείμενό της, δε, η κ. Χριστοφιλοπούλου μιλά για ''υπονόμευση της νομιμότητας από πλευράς της κυβέρνησης και υπόθαλψης της ατιμωρησίας και της ανομίας. 

Αναλυτικά η ερώτηση της βουλευτού:

Προς:  τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
ΘΕΜΑ: «Έλεγχος και απόδοση δικαιοσύνης για τα πλαστά πτυχία στο δημόσιο»


Κύριε Υπουργέ,

Ο έλεγχος των πλαστών πτυχίων στο Δημόσιο, που νομοθετήθηκε με το άρθρο 28 ν. 4305/2014, ήταν αυτονόητη υποχρέωση ενός κράτους δικαίου που σέβεται τον εαυτό του. 
Ο εντοπισμός των χιλιάδων πλαστών πτυχίων και η επιβολή των νομίμων κυρώσεων –που περιλαμβάνουν την ανάκληση του διορισμού- ήταν και είναι αυτονόητη υποχρέωση απέναντι σε όσους άδικα παραλείφθηκαν κατά το διορισμό τους, αλλά και απέναντι σε όλη την ελληνική κοινωνία που αξιώνει τη στελέχωση της δημόσιας διοίκησης με τους κατά το δυνατόν ικανότερους υπαλλήλους. 
Είναι φανερό ότι με τα σχέδια περί διατήρησης δημοσίων υπαλλήλων με πλαστά πτυχία κατόπιν δήθεν εξετάσεων, η κυβέρνηση υπονομεύει απροκάλυπτα την νομιμότητα και υποθάλπει την ατιμωρησία και την ανομία!

Κατόπιν αυτών ερωτάστε:

1.    Πόσες περιπτώσεις πλαστών-ανύπαρκτων πτυχίων εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν σύμφωνα με το ν. 4305/2014, και ποιές κυρώσεις (ανάκληση διορισμού, πειθαρχικές κυρώσεις, ποινική παραπομπή κ.λπ.) επιβλήθηκαν στους υπαλλήλους που εντοπίστηκαν; 
2.    Προτίθεστε να εφαρμόσετε απαρέγκλιτα τη διαδικασία του άρθρου 28 ν. 4305/2014 και να επιβάλετε όσα προβλέπονται εκ του νόμου στους επίορκους υπαλλήλους, χωρίς οποιαδήποτε νόθευση της διαδικασίας, μέσω εξετάσεων ή άλλων «τεχνασμάτων»; 


Η ερωτώσα βουλευτής
Εύη Χριστοφιλοπούλου