Σε απεργία πείνας εδώ και μια εβδομάδα, στην κεντρική πλατεία της Κερατέας έχει προχωρήσει ένας 67χρονος, μέσα στην απελπισία του για το γεγονός ότι οι οφειλές δεν του επιτρέπουν να πάρει σύνταξη.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα η «Εφημερίδα των Συντακτών» ο 67χρονος, ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα, αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτήν την ύστατη πράξη αγώνα έπειτα από έγγραφο που του κοινοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες από τον ΟΑΕΕ.

Συγκεκριμένα ο ΟΑΕΕ του ζητά 13.817,05 ευρώ (στο πλαίσιο διακανονισμού) για να του δώσει τη σύνταξη, καθώς σύμφωνα με έγγραφο που έλαβε οφείλει στον φορέα 36.147,05 ευρώ (ενώ βάσει του ισχύοντος νόμου 4337/15 η έναρξη συνταξιοδότησης με συμψηφισμό της οφειλής διενεργείται με ανώτατο όριο οφειλών τις 20.000 ευρώ).

«Είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω μέχρι τέλους άμα δεν βρεθεί λύση. Δεν το κάνω για μένα, αλλά για όλους που έχουν παρόμοιο πρόβλημα» - δηλώνει ο 67χρονος για τον οποίο τα οικονομικά προβλήματα άρχισαν μετά το 2008.

Ψήφισμα στήριξης στον αγώνα του απεργού πείνας εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Λαυρεωτικής και το εργατοϋπαλληλικό κέντρο Λαυρίου.

Σήμερα το βράδυ στις 9μμ προγραμματίζεται, στην Κεντρική πλατεία της Κερατέας, συγκέντρωση συμπαράστασης στον απεργό πείνας με πρωτοβουλία των Εμπορικών Συλλόγων Κερατέας και Λαυρίου.

Πηγή φωτό: www.forkeratea.com