Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας από σήμερα καθώς το θερμόμετρο θα δείξει τους 28 με 30 βαθμούς και τοπικά τους 31 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές της κεντρικής και νότιας Ελλάδας μέσα στο Σαββατοκύριακο.
 
Ενδεχόμενο να εκδηλωθούν κάποιες ασθενείς τοπικές βροχές στη βόρεια και δυτική Ελλάδα, τις επόμενες μέρες θα έχουμε περισσότερο ήλιο και ασθενείς ανέμους διαμορφώνοντας ένα πολύ καλό καιρό το Σαββατοκύριακο. 
 
Πιο αναλυτικά την Πέμπτη:
 
Στη Θράκη και στην Μακεδονία ήλιος με παροδικές νεφώσεις πιο πυκνές τις μεσημβρινές ώρες όπου δεν αποκλείονται τοπικές ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι ασθενείς βορειοδυτικοί και η θερμοκρασία από 10 έως 27 βαθμούς.
                                                                                            
Στη Θεσσαλονίκη αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις. Το θερμόμετρο από 13 έως 27 βαθμούς.
 
Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Στερεά  ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι στο Ιόνιο ασθενείς βορειοδυτικοί και η θερμοκρασία από 9 έως 23 βαθμούς.
  
Στην Πελοπόννησο ήλιος με λίγη συννεφιά. Η θερμοκρασία από 10 έως 26 βαθμούς.
 
Παρόμοιος καιρός και στα Κύθηρα  με τον υδράργυρο μέχρι τους 24 βαθμούς.
 
Στην Κρήτη αίθριος καιρός με δυτικούς- βορειοδυτικούς ανέμους μέχρι τα 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο από 15 έως 27 βαθμούς.
 
Στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου παροδικά αυξημένες νεφώσεις με ήλιο. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί στα 3 με 5 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε νότιους. Η θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλία, την κεντρική  και ανατολική Στερεά Ελλάδα καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία από 13 έως 28 βαθμούς. 
 
Στην Αττική αίθριος καιρός με λίγο πιο αυξημένες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία σε άνοδο που στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.