Απροσπέλαστο θα είναι το κέντρο της Αθήνας σήμερα λόγω της ολιγόωρης  επίσκεψης του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, στην Αθήνα. Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ θα είναι δρακόντεια, ενώ τα μέτρα που έχει λάβει η ρωσική αποστολή για την ασφάλεια του κ. Πούτιν είναι πραγματικά εντυπωσιακά.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με πληροφορίες θα έρθει στη χώρα μας, με ένα απο τα τρία αεροσκάφη που έχουν προβλεφθεί για την αποστολή του. Θα επιβιβαστεί σε πολυτελές και αλεξίσφαιρο όχημα, την ώρα που θα το συνοδεύουν αυτοκίνητα με μέλη της Ρωσικής κατασκοπείας, ενώ οχήματα και μοτοσυκλέτες της αστυνομίας θα είναι ο προπομποί του.

 Η κυκλοφορία θα διακόπτεται σταδιακά κατά μήκος της διαδρομής του από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έως το μέγαρο Μαξίμου. Συνολικά στα μέτρα τάξης θα χρησιμοποιηθούν 1.500 αστυνομικοί, της αντιτρομοκρατικής, της ασφάλειας, της άμεσης δράσης και της τροχαίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ρωσική αποστολή θα έχει στη διάθεσή της και σύστημα παρεμβολής σήματος, το οποίο δεν θα επιτρέπει κλήσεις κινητών τηλεφώνων, όταν η φρουρά του Πούτιν το αποφασίσει, ένω θα έχουν και στη διάθεσή τους μηχάνημα εντοπισμού βομβών.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα διαμείνει σε ξενοδοχείο των νοτίων προαστίων.