Δευτέρα θα μεταφερθεί εκ νέου ενώπιον του ανακριτή ο 30χρονος «δράκος» του Αμαρουσίου, που κατηγορείται για επιθέσεις σε βάρος γυναικών στο Μαρούσι, καθώς ζήτησε και έλαβε νέα προθεσμία για την απολογία του. Παράλληλα, οι αστυνομικοί ερευνούν και την πιθανή σχέση του 30χρονου με την άγρια δολοφονία της 69χρονης Ελευθερίας Αγραφιώτου, που εντοπίστηκε σε υπόγειο σούπερ μάρκετ.

Ο 30χρονος, που είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για κατά συρροή απόπειρα βιασμού και παράνομη οπλοφορία, οδηγήθηκε, λίγο πριν από τις 10 το πρωί, ενώπιον του 27ου τακτικού Ανακριτή για την απολογία του. Ωστόσο, ο συνήγορος του ζήτησε από τον δικαστικό λειτουργό περισσότερο χρόνο, ώστε ο εντολέας του να προετοιμάσει τις εξηγήσεις που θα δώσει για όσα του καταλογίζονται.

Έτσι ο κατηγορούμενος θα επανέλθει στα δικαστήρια της Ευελπίδων τη Δευτέρα το πρωί.

Ο 30χρονος έχει αναγνωριστεί από θύματα του, ενώ συνελήφθη την Τετάρτη όταν γυναίκα, στην οποία επιτέθηκε, σε περιοχή πίσω από το Ολυμπιακό Στάδιο, άρχισε να φωνάζει κινητοποιώντας περαστικούς και κατοίκους της περιοχής με αποτέλεσμα να σπεύσει στο σημείο ομάδα ΔΙΑΣ που τον ακινητοποίησε ενώ προσπαθούσε να φύγει.

Κατά την ολιγόλεπτη παραμονή του στα δικαστήρια σήμερα, ο κατηγορούμενος δεν θέλησε να απαντήσει σε καμία ερώτηση των δημοσιογράφων.

Επιπλέον, από την πρώτη στιγμή που οι αστυνομικοί ανέλαβαν την έρευνα για τη δολοφονία της 69χρονης, ζήτησαν να εξετάσουν άμεσα τον 30χρονο, καθώς τις περισσότερες επιθέσεις της είχε κάνει κοντά στο κτίριο όπου βρέθηκε νεκρή η Ελευθερία Αγραφιώτου και γι' αυτό οι αστυνομικοί τον πιέζουν, προσπαθώντας να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα να είναι αυτός ο δολοφόνος.

Ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του στο φρικτό έγκλημα. Πάντως οι ειδικοί των εργαστηρίων της ΕΛΑΣ προσπαθούν να ανιχνεύσουν τυχόν γενετικό υλικό του δολοφόνου από το εσώρουχο της 69χρονης.

Αν το βρουν, θα το συγκρίνουν άμεσα με το DNA του «δράκου» του Αμαρουσίου, για να διαπιστώσουν αν ταυτίζονται.

«Οι γυναίκες στο στόχαστρο»

Ιδίαιτερη εντύπωση προκαλεί το βιβλίο, που βρέθηκε στο σπίτι του 30χρονου. Πρόκειται για το «Οι γυναίκες στο στόχαστρο» της ψυχολόγου Γουάντα Μαρς, το οποίο είχε αγοράσει από τηλεπωλήσεις, και το περιεχόμενο του καταφέρεται εναντίον του φεμινιστικού κινήματος.

Η συγγραφέας αναφέρεται στην επίθεση που δέχονται οι γυναίκες από τον Διάβολο και υποστηρίζει ότι «το σατανικό όπλο του ψευδούς φεμινισμού επιτίθεται στη γυναίκα».

Ο «δράκος» αν και προσπάθησε να πείσει του αστυνομικούς ότι είναι ψυχικά διαταραγμένος, από τις επιθέσεις που πραγματοποίησε διαπιστώνεται ότι είχε «καθαρό μυαλό» και απόλυτη επίγνωση του τι έκανε.

Μάλιστα, ο ίδιος, την προδοσία μίας ιερόδουλης από τη Ρουμανία, με την οποία διατηρούσε σχέση, αλλά του έφαγε χρήματα και τον εγκατέλειψε, καταφεύγοντας με έναν Αλβανό μαστροπό στην πατρίδα του.

«Με πλήγωσε αυτό και έκανα τις επιθέσεις για να εκδικηθώ στο πρόσωπο αυτών των γυναικών, την άπιστη που με εγκατέλειψε», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.