«Αστακός» είναι το κέντρο της Αθήνας, ενόψει της επίσκεψης του ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν. Παράλληλα, τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ είναι δρακόντεια, όπως και τα μέτρα που έχει λάβει η ρωσική αποστολή για την ασφάλεια του ρώσου προέδρου, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι θα υπάρχουν μέχρι και ελεύθεροι σκοπευτές γύρω από το ξενοδοχείο που θα καταλύσει ο ρώσος πρόεδρος. 

Στο κέντρο της Αθήνας έχουν ήδη απομακρυνθεί τα αυτοκίνητα, από τα σημεία από τα οποία θα περάσει η αυτοκινητοπομπή του κ. Πούτιν, ενώ έχουν τοποθετηθεί κορδέλες που απαγορεύουν την κυκλοφορία.

Όπως έγραψε νωρίτερα το newpost.gr, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με πληροφορίες θα έρθει στην Αθήνα με ένα απο τα τρία αεροσκάφη που έχουν προβλεφθεί για την αποστολή του. Θα επιβιβαστεί σε πολυτελές και αλεξίσφαιρο όχημα, την ώρα που θα το συνοδεύουν αυτοκίνητα με μέλη της Ρωσικής κατασκοπείας, ενώ οχήματα και μοτοσυκλέτες της αστυνομίας θα είναι ο προπομποί του.

Η κυκλοφορία θα διακόπτεται σταδιακά κατά μήκος της διαδρομής του από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έως το μέγαρο Μαξίμου. Συνολικά στα μέτρα τάξης θα χρησιμοποιηθούν 1.500 αστυνομικοί, της αντιτρομοκρατικής, της ασφάλειας, της άμεσης δράσης και της τροχαίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ρωσική αποστολή θα έχει στη διάθεσή της και σύστημα παρεμβολής σήματος, το οποίο δεν θα επιτρέπει κλήσεις κινητών τηλεφώνων, όταν η φρουρά του Πούτιν το αποφασίσει, ένω θα έχουν και στη διάθεσή τους μηχάνημα εντοπισμού βομβών.

Ο ρώσος πρόεδρος θα διαμείνει σε ξενοδοχείο των νοτίων προαστίων, όπου και εκεί τα μέτρα ασφαλείας είναι πολύ αυξημένα.