Σε συναγερμό τέθησαν οι στρατιωτικές δυνάμεις στην πόλη Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας 80 χιλιόμετρα από τα σύνορα,που είναι η κοντινότερη στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα πόλη με στρατόπεδο μετά το δευτέρο μέσα σε 2 μέρες περιστατικό μαζικής εισόδου μεταναστών από την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα,χθες 100 περίπου μετανάστες-πιθανότατα από την Ειδομένη-προσπάθησαν να μπουν στην Βουλγαρία από σημείο παράλληλα με τον μεθοριακό σταθμό Προμαχώνα-Κούλατα.Η ελληνική αστυνομία μπόρεσε και απέτρεψε την είσοδο μόλις 20 εξ΄αυτών.Από τους υπόλοιπους 60 συνελήφθησαν από την μεθοριακή βουλγαρική αστυνομία στην συνοριακή πόλη Πέτριτς.

Σήμερα άλλη ομάδα 50 ατόμων που είχε μέσα και μάνες με παιδιά-και προερχόταν από κέντρο φύλαξης της Θεσσαλονίκης-προσπάθησε να περάσει στην Βουλγαρία και από εκεί στην Δυτική Ευρώπη.

Με τζιπ της συνοριακής αστυνομίας συνολικά περίπου 100 ατόμα-αναμεσά τους και μικρά παιδιά-μεταφέρθησαν σε αστυνομικά τμήματα της πόλης Πέτριτς χωρίς να είναι γνωστή η περαιτέρω τύχη τους.

Τα 2 συνεχόμενα περιστατικά έθεσαν σε συναγερμό την βουλγαρική κυβέρνηση και στρατιωτικές δυνάμεις κυρίως από την πόλη Μπλαγκόεβγκραντ αλλά και από την Σόφια ξεκίνησαν για να ενισχύσουν τις δυνάμεις στα σύνορα με την Ελλάδα.